Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Депутатите приеха на второ четене новия Закон за МВР

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2015 0
Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР, съобщават от Народното събрание. Тези изменения ще се отразят върху специалните разузнавателни средства, структурите на ДАНС и трансферът на химическите вещества.

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР, съобщават от Народното събрание. Тези изменения ще се отразят върху специалните разузнавателни средства, структурите на ДАНС и трансферът на химическите вещества.

С влизане в сила на новия закон, Агенция “Технически операции” ще бъде оглавявана от председател, който се назначава с указ на Президента по предложение на Министерския съвет. За председател и заместник-председатели на Държавна агенция “Технически операции” ще могат да бъдат назначавани лица, които притежават не по-малко от 10-годишен юридически стаж или професионален стаж в службите за сигурност или в службите за обществен ред – за председателя, и не по-малко от 7-годишен юридически стаж или професионален стаж в службите за сигурност или в службите за обществен ред – за заместник-председателите.

Прецизират се разпоредбите, отнасящи се до реда и условията за издаване на документи за износ, внос и трансфер на химическите вещества и техните прекурсори в обхвата на Конвенцията за забрана на разработването, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие и за неговото унищожаване.

Това предвиждат промените в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори, внесен от Министерския съвет, който парламентът прие на второ четене.

В преходните и заключителните разпоредби на законопроекта се предвиждат изменения в редица закони, регламентиращи правомощия от материалната компетентност на министрите на икономиката, на енергетиката и на туризма, произтичащи от новата структура на Министерския съвет, приета от Народното събрание на 7 ноември 2014 г.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или