Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Детски кът и спортна площадка за Лозово

Автор: "PoligrafF", от 03.02.2011 0
Тази година в Лозово трябва да бъдат изградени детски кът в центъра и нова спортна площадка. Кметът Димитър Николов съобщи това по време на среща за обсъждане на проектобюджет’2011, провела се в бургаския квартал.

Тази година в Лозово трябва да бъдат изградени детски кът в центъра и нова спортна площадка. Кметът Димитър Николов съобщи това по време на среща за обсъждане на проектобюджет’2011, провела се в бургаския квартал. За Лозово се предвижда още улично благоустрояване, подмяна на тротоарни настилки и осигуряване на средства за довършване на новата църква. В общественото обсъждане участваха десетки жители на квартала, имаше и правостоящи.

Миналата година Лозово пострада жестоко при зимните наводнения. Затова и основният въпрос на местните хора беше взимат ли се мерки за предпазване на квартала от нови природни бедствия. Кметът Николов съобщи, че се готви проект за изграждане на нов дъждовен колектор. Той ще е при улиците „Ружа” и „Роза”, които бяха най-засегнати при наводненията. С проекта ще се кандидатства за държавно финансиране.

Кметът заяви, че е оптимистично настроен и колекторът може да стане факт още тази година, но кардиналното решаване на проблема е свързано с изграждането на канализация от смесен тип /битова и дъждовна/, която струва милиони. Община Бургас е в готовност и следи кога Европейският съюз ще отвори програмата за финансиране на такъв тип проекти в малки населени места с размера на Лозово. Кметската администрация вече е печелила няколко водни проекта за по-големите си съставни селища. Тя има самочувствието, че ще запази тази добра инерция и занапред.

Жителите на Лозово благодариха на кмета Николов за подкрепата му след миналогодишните наводнения. Тогава той издейства от държавата трикратна помощ за пострадалите квартали – за ремонт на публична инфраструктура, закупуване на битова техника и ремонт на частни домове. По време на вчерашното обществено обсъждане лозовци отправиха към кмета Николов, директора на ТД „Освобождение” Пенка Паспалева и общинския съветник Антонио Душепеев още няколко питания: за превръщане сградата на старото кметство в библиотека, за направа на вело или пешеходна алея между Лозово и промишлената зона в близост до него, за засаждане на дървета в центъра на квартала.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или