Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Днес в НУМСИ стартира четвъртото издание на проекта "На концерт в сряда"

Автор: "PoligrafF", от 07.11.2017 0
От учебното заведение готвят богат и разнообразен културен афиш.

 

Тази седмица “На концерт в сряда” се завръща за своя четвърти сезон на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” в Бургас. От учебното заведение готвят богат и разнообразен културен афиш.

Проектът включва цикъл от различни тематични концерти, в които участие ще вземат деца от всички специалности, които се изучават в учебното заведение. Стартът ще бъде даден с интерактивната игра-спектакъл “20 въпроса за изкуството”. Тук главна роля е отредена за публиката. Изпълнители и зрители ще имат възможност да се забавляват заедно с нови интелектуални предизвикателства в областите „Музика”, „Танцово изкуство”, „Литература”, „Изобразително изкуство” и „Театър и кино”.

По атрактивен начин въпросите от различните области на изкуството ще бъдат илюстрирани с видеоматериали или с живи изпълнения. Форматът „20 въпроса за изкуството” ще има още четири издания през годината.

През новия творчески сезон публиката ще може да се наслади и на концертите посветени на Йозеф Хайдн, Добри Палиев, Фредерик Шопен и Михаил Белчев. Заедно с младите таланти зрителите ще пътуват във времето и ще се докоснат до изкуството по времето на Ренесанса, както и до творчеството на великите композитори от епохата на Романтизма. Още следващата сряда почитателите на оперетата ще могат да се насладят на любими мелодии и арии от творбите на Калман, Лехар, Щраус и др.

И тази година основно място ще бъде отделено на българската музика. Музикалните съкровища на България ще бъдат представени през месец март в три последователни седмици. Станалите запазена марка на училището по изкуства концерти „Заедно на сцената” също влизат в програмата. Заедно на сцената деца и преподаватели ще покажат, че наистина могат да бъдат силен екип и за пореден път ще демонстрират своята съвместна работа, своето приятелство и доверие. В проектът са включени и традиционните концерти на учениците от специалност „Поп и джаз пеене”, като още този месец те ще ни потопят в диско музиката.

Отново всички концерти ще могат да се гледат  на живо в социалната мрежа, в официалната страница на училището във Фейсбук. Чрез Facebook Live Video приятели, близки и почитатели ще бъдат с младите таланти и техните преподаватели по време на всички спектакли, независимо от мястото където се намират.

Четвъртото издание на проекта „На концерт в сряда”, стартира на 8 ноември в 18 часа, с интерактивната игра „20 въпроса за изкуството” в залата на училището. Входът е свободен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или