Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Днес дадоха старт на Детското полицейско управление в Поморие

Автор: "PoligrafF", от 07.10.2016 0
По програмата в Поморие ще бъдат обучени близо 80 деца от четвърти клас. Днес всеки от участниците в „Детското полицейско управление” получи специална полицейска значка и персонално тефтерче с химикал, обозначени с герба на детската полицейска структура.

Официално откриха първата обучителна година от двугодишната превантивна програма на МВР - “Детско полицейско управление”. Начало на инициативата дадоха Началникът на Районно управление – Поморие главен инспектор Георги Куцаров и Директорът на СУ „Иван Вазов” - Иван Тенекеджиев.

78 четвъртокласници от СУ „Иван Вазов” Поморие днес проведоха първия си урок от двугодишната превантивна програма на МВР – „Детско полицейско управление”. В края на миналата учебна година малчуганите положиха клетва и дадоха заявка за активното си участие в обучението и строгостта, с която ще се отнасят към нарушителите.

Главен инспектор Георги Куцаров и директорът на пилотното за проекта училище Иван Тенекеджиев приветстваха бъдещите служители на реда и им връчиха лично значки, тефтери и химикали, обозначени с герба на детската полицейска структура.

Всеки петък заедно с полицейски инспектор Георги Димитров четвъртокласниците ще се учат как: да познават и спазват закона; да се движат безопасно по улиците; да пазят себе си и околните както в реалния живот, така и във виртуалното пространство; да оказват долекарска помощ и да се подкрепят взаимно.

Учениците споделиха, че с нетърпение очакват края на новата седмица, когато точно в 12.20 ч. отново ще започне „Часът на полицая”. По план тогава децата ще посетят Районно управление – Поморие и ще се запознаят с „колегите си” и с работата им в отделните звена.

Програмата се осъществява в партньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба с противообществените прояви, като за постигането на поставените цели ще спомагат експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. Основната цел на проекта е под формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или