Днес е Световният ден на пчелите

Автор: "PoligrafF" , от 20.05.2019 0
Днешният ден цели да подчертае огромното значение на пчелите за съществуването на живота на Земята.

На днешния 20-и май отбелязваме Световния ден на пчелите. Той е част от календара на ООН от 2017-а година. Датата е избрана във връзка с рождението на Антон Янса, който през 18-и век революционизира пчеларството в родната си Словения, въвеждайки модерни техники за отглеждане на пчели.

Днешният ден цели да подчертае огромното значение на пчелите за съществуването на живота на Земята. Със своята роля на опрашители, те спомагат за поддържането на равновесие в природата. Без тях растителният свят не би могъл да съществува, създавайки среда, дом, храна за животинските видове.

Тази година отбелязваме Световния ден на пчелите за втори път. При това в епоха, в която пчелите са пряко застрашени. И причината за това е човешката дейност - употребата на пестициди, замърсяването на околната среда, упадъка на природата.

Пчелите са нашият съюзник срещу промените в климата. Видеото за деня на пчелите можете да видите тук.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или