Днес отбелязваме Световния ден на храната

Автор: "PoligrafF", от 16.10.2017 0
Темата през 2017-а година е посветена на миграцията и развитието на селските региони.

На днешния 16-и октомври се отбелязва Световния ден на храната. Той е част от календара на ООН и е посветен на годишнината от създаването на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО), сформирана през 1945 година. Над 150 страни по света ще честват днешния ден, като тази година мотото е “Да променим бъдещето на миграцията. Инвестиции в развитие на селскостопанските региони и сигурност на хранителните източници”.

Към момента ФАО работи по Цел на устойчивото развитие 2030 за елиминиране на глада по света. По статистика на ООН, гладуващите хора на Земята са над 800 млн., което представлява един от девет души. 60% от тях са жени, посочват от организацията. Всяка година гладът взема повече жертви, от маларията, туберкулозата и СПИН-а взети заедно. Оказва се, че 45% от детската смъртност се дължи именно на недохранване.

За елиминиране на глада по света, ФАО работи съвместно с националните правителства, НПО-та, бизнесорганизации, частния сектор. Основната цел за момента е развитие на селскостопанските региони, където храната на човечеството се произвежда, но същевременно с това живее и най-голям процент от крайно бедното население на Земята.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или