Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Доброволци почистват и косят в района на Атанасовско езеро днес

Автор: "PoligrafF", от 17.04.2016 0
Днес доброволци ще се включат в акцията "Лагуна клийн джамбуре – ДВЕ" за почистване и косене в района на Атанасовското езеро край Бургас. Организаторите събират всички в 11 часа на Укритието за наблюдение на птици в южната част на езерото. Всеки желаещ може да се включи.

Днес доброволци ще се включат в акцията “Лагуна клийн джамбуре – ДВЕ” за почистване и косене в района на Атанасовското езеро край Бургас. Организаторите събират всички в 11 часа на Укритието за наблюдение на птици в южната част на езерото. Всеки желаещ може да се включи. 

Завършва тежката работа по изграждане на Пътеката на саблеклюна в района на Укритието, която още през ноември привлече десетки групи ученици от Бургас, но втората част все още има нужда от сериозна работа – събиране на отпадъци, подрязване на растителността, разчистване на незаконни биваци и др.  

Освен възможността да се излезе на открито, участниците в акциите ще могат да видят отблизо и част от обитателите на лагуната – саблеклюни, рибарки, лопатарки, малки и големи бели чапли, патици и други. Само вчера над района на Укритието преминаха няколко големи ята от бели щъркели, които летяха толкова ниско, че лесно и отблизо можеха да се наблюдават грациозните птици, които се реят в хаотични ята.  

Миналата година проект „Солта на живота“ организира подобна акция, в която въпреки проливния дъжд се включиха над 20 доброволци, които свършиха чудесна работа по оформянето на трасето и разчистването на отпадъците. И тази година Община Бургас е осигурила чували за отпадъци, а още утре сметопочистващата фирма ще изнесе събраните отпадъци от паркинга пред Укритието.  

“В зависимост от големината на групата и ентусиазмът на участниците ще изкосим част от растителността, която не е почистена, ще изнесем събраните клони и суха трева, ще отстраним отпадъците и др.”, поясняват организаторите.

Част от хората ще се включат в специална акция за изграждане на защитни съоръжения срещу хищници на входовете на дигите, по които гнездят саблеклюни, дебелоклюни рибарки, ангъчи и други птици в северната част на Атанасовско езеро.  

Организаторите призовават доброволците да са облечени в удобно облекло, което да не се притесняват да изцапат. Екипът на проекта ще осигури храна, вода, инструменти и ръкавици.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Ето моята тайна. Много е проста: Истинските неща се виждат само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или