Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Доброволци почистват и косят в района на Атанасовско езеро днес

Автор: "PoligrafF", от 17.04.2016 0
Днес доброволци ще се включат в акцията "Лагуна клийн джамбуре – ДВЕ" за почистване и косене в района на Атанасовското езеро край Бургас. Организаторите събират всички в 11 часа на Укритието за наблюдение на птици в южната част на езерото. Всеки желаещ може да се включи.

Днес доброволци ще се включат в акцията “Лагуна клийн джамбуре – ДВЕ” за почистване и косене в района на Атанасовското езеро край Бургас. Организаторите събират всички в 11 часа на Укритието за наблюдение на птици в южната част на езерото. Всеки желаещ може да се включи. 

Завършва тежката работа по изграждане на Пътеката на саблеклюна в района на Укритието, която още през ноември привлече десетки групи ученици от Бургас, но втората част все още има нужда от сериозна работа – събиране на отпадъци, подрязване на растителността, разчистване на незаконни биваци и др.  

Освен възможността да се излезе на открито, участниците в акциите ще могат да видят отблизо и част от обитателите на лагуната – саблеклюни, рибарки, лопатарки, малки и големи бели чапли, патици и други. Само вчера над района на Укритието преминаха няколко големи ята от бели щъркели, които летяха толкова ниско, че лесно и отблизо можеха да се наблюдават грациозните птици, които се реят в хаотични ята.  

Миналата година проект „Солта на живота“ организира подобна акция, в която въпреки проливния дъжд се включиха над 20 доброволци, които свършиха чудесна работа по оформянето на трасето и разчистването на отпадъците. И тази година Община Бургас е осигурила чували за отпадъци, а още утре сметопочистващата фирма ще изнесе събраните отпадъци от паркинга пред Укритието.  

“В зависимост от големината на групата и ентусиазмът на участниците ще изкосим част от растителността, която не е почистена, ще изнесем събраните клони и суха трева, ще отстраним отпадъците и др.”, поясняват организаторите.

Част от хората ще се включат в специална акция за изграждане на защитни съоръжения срещу хищници на входовете на дигите, по които гнездят саблеклюни, дебелоклюни рибарки, ангъчи и други птици в северната част на Атанасовско езеро.  

Организаторите призовават доброволците да са облечени в удобно облекло, което да не се притесняват да изцапат. Екипът на проекта ще осигури храна, вода, инструменти и ръкавици.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или