Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Домбровскис: България е твърдо поела по пътя на еврото

Автор: "PoligrafF", от 29.01.2019 0
Той коментира, че еврото е "стабилна валута", а Еврозоната е "по-силна от всякога".

”България е твърдо поела по пътя на еврото”. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, предава NOVA. Той бе у нас за 13-ата годишна среща на българския бизнес с правителството, на която се обсъждат важните реформи и ангажименти, които страната ни трябва да направи, за да гарантира приемането на България в ERM2 и последващата интеграция в съюза.

Домбровскис коментира, че еврото е “стабилна валута”, а Еврозоната е “по-силна от всякога”. Той отбеляза, че в България мнозинството от хората подкрепят въвеждането на еврото, а за пример даде родната си страна Латвия, където това не е било така. Въвеждането му се очаква да повиши репутацията на страната ни, както и да стимулира икономическите дейности вътре в нея, посочи още зам.-председателят на ЕК.

”Ниската инфлация дава възможност за предсказуемост и се гарантират ниски лихвени проценти, което е от полза за бизнеса. В туризма също е много полезно, а в България това е разрастващ се сектор”, посочи той.

„Аз съм дълбок оптимист, че еврото е гаранция за невъзвратимостта на процеса по европейска интеграция“, отбеляза на свой ред българският финансов министър Владислав Горанов. По отношение на спекулациите за ценови шок вследствие на валутната промяна, той коментира, че съгласно опита тези процеси са управляеми и съществуват много механизми, повечето от които пазарни, които могат да минимизират подобни рискове.

”Примерът от последните държави, които са се присъединили към еврозоната, показва, че дори да има подобни ценови изменения, те се свързват повече с ускорените темпове на конвергенция по отношение на доходите. Ако можем да очакваме подобни процеси, те не биха били инфлационни процеси или спекула, а нормална част от икономическия процес”, обясни Владислав Горанов.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Ето моята тайна. Много е проста: Истинските неща се виждат само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или