Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Дървеници нахапаха обвинен в каналджийство, съдът го пусна под домашен арест

Автор: "PoligrafF", от 02.11.2016 0
На Ангел А. е поставена диагноза „алергичен дерматит и алергичен конюнктивит, вследствие на ухапвания от дървеници“.

Обвиненият в каналджийство Ангел А. бе пуснат под домашен арест поради наличие на дървеници в бургаския затвор. Мярката за неотклонение бе изменена от Бургаския районен съд, след като арестантът бил нахапан от насекомите и направил тежка реакция.

От разпита на началника на Затвора на Бургас, Мангъров, съдът установи, че във връзка с извършена проверка от ГД ИН се е установило наличие на дървеници в спалните помещения на Затвора. Било препоръчано помещенията да се третират със специални препарати, тъй като са налице оплаквания от някои затворници, че са били нахапани от тези насекоми, което наложило да бъде извикан екип от Спешна медицинска помощ, който да постави съответните медикаменти на затворниците.

В съдебномедицинската експертиза, приета от Бургаския районен съд, вещото лице посочва, че при прегледа на Ангел А. е установен папулозен обрив и ливидни петна, по кожата на ръцете, краката, врата и лицето на обвиняемия, както и екскориации. Очите на Ангел били с инекция на конкюктивите и лек оток на клепачите.

Вещото лице е посочило, че в действителност биологичният вид на насекомото нанесло тези увреждания е дървеница и по-конкретно креватна дървеница, което е кръвосмучещо насекомо, което живее в матраци, дюшеци и цепнатини. На Ангел А. е поставена диагноза „алергичен дерматит и алергичен конюнктивит, вследствие на ухапвания от дървеници“.

Посочено е, че е необходимо специализирано лечение в рамките на няколко дни, като се препоръчва лицето да бъде изведено от тази среда. Бургаският районен съд намери, че има новонастъпили обстоятелства, които обосновават изменението на мярката за неотклонение на обвиняемия.

Според съда видно от изготвената съдебномедицинска експертиза е налице заболяване, което е причинено на Ангел А., вследствие на престоя му в Затвора – гр. Бургас. Съдебният състав прецени, че мярката за неотклонение „Задържане под стража“ е неадекватна.

Бургаският районен съд се позова и на практиката на Европейския съд по правата на човека, който многократно е посочвал, че държавата дължи грижа за лицата, намиращи се в пенитенциарните заведения, като е длъжна да осигури на лицата нормални условия за живот, както осигуряването на ефективно лечение на лишените от свобода.

С тези съображения Районен съд – Бургас определи мярка за неотклонение „Домашен арест“ на Ангел А. Определението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Окръжен съд – Бургас.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или