Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Държавата обмисляла да осигури смартфони и таблети за социално слаби деца

Автор: "PoligrafF", от 05.10.2017 0
Целта е учениците от семействата в трудно положение да не изостават в развитието и образованието си, спрямо своите връстници, разполагащи с достъп до съвременните технологии.

Държавата обмисля възможните варианти за осигуряване на смартфони и таблети за социално слаби деца, пише в-к “Монитор”. Целта е учениците от семействата в трудно положение да не изостават в развитието и образованието си, спрямо своите връстници, разполагащи с достъп до съвременните технологии.

Идеята вече била представена на финансовия министър Владислав Горанов. По предварителни сметки, необходимите за покупката на 400 000 устройства средства на пазарни цени ще възлизат на около 40 млн. лева. Очаква се обаче държавата да успее да си издейства намаления за размер на поръчката, така че сумата да намалее драстично.

”Сега трябва максимално бързо да се помисли за иновациите в училище. Самата програма, самият начин на обучение. Вече всяко дете има телефон, всяко има „Фейсбук“ или е в мрежата. Това значи в училищата да отговорим на това предизвикателство. Възложил съм на Владислав Горанов за всяко дете или за тези, които нямат, за социално слабите, да им се вземат съответните айпади или други. Работят по тази тема. Това е предизвикателството”, коментира вчера премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Евксиноград и посочи, че работата с компютър отдавна не е плюс в CV-то, а необходимост.

Засега обаче не е ясно дали и кога държавата ще може да инвестира подобна сума в закупуването на смарт устройства. Не са направени и конкретни разчети каква ще бъде необходимата сума. Според просветното министерство обаче с това няма да се изчерпят необходимите мерки за дигитализация на образованието у нас.

Предстои и оценка на интернет достъпа в училищата и неговата регулация. От МОН планирали и създаването на електронно хранилище за дигитализирани обраователни материали. Едва след това държавата можела да помисли и за чисто практическото технологично осигуряване на децата и младежите.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или