Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Държавата обмисляла да осигури смартфони и таблети за социално слаби деца

Автор: "PoligrafF", от 05.10.2017 0
Целта е учениците от семействата в трудно положение да не изостават в развитието и образованието си, спрямо своите връстници, разполагащи с достъп до съвременните технологии.

Държавата обмисля възможните варианти за осигуряване на смартфони и таблети за социално слаби деца, пише в-к “Монитор”. Целта е учениците от семействата в трудно положение да не изостават в развитието и образованието си, спрямо своите връстници, разполагащи с достъп до съвременните технологии.

Идеята вече била представена на финансовия министър Владислав Горанов. По предварителни сметки, необходимите за покупката на 400 000 устройства средства на пазарни цени ще възлизат на около 40 млн. лева. Очаква се обаче държавата да успее да си издейства намаления за размер на поръчката, така че сумата да намалее драстично.

”Сега трябва максимално бързо да се помисли за иновациите в училище. Самата програма, самият начин на обучение. Вече всяко дете има телефон, всяко има „Фейсбук“ или е в мрежата. Това значи в училищата да отговорим на това предизвикателство. Възложил съм на Владислав Горанов за всяко дете или за тези, които нямат, за социално слабите, да им се вземат съответните айпади или други. Работят по тази тема. Това е предизвикателството”, коментира вчера премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Евксиноград и посочи, че работата с компютър отдавна не е плюс в CV-то, а необходимост.

Засега обаче не е ясно дали и кога държавата ще може да инвестира подобна сума в закупуването на смарт устройства. Не са направени и конкретни разчети каква ще бъде необходимата сума. Според просветното министерство обаче с това няма да се изчерпят необходимите мерки за дигитализация на образованието у нас.

Предстои и оценка на интернет достъпа в училищата и неговата регулация. От МОН планирали и създаването на електронно хранилище за дигитализирани обраователни материали. Едва след това държавата можела да помисли и за чисто практическото технологично осигуряване на децата и младежите.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Есента дойде, но лятото няма как да си отиде от сърцата ни, когато пазим…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или