Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

ЕК: Мобилните оператори губят повече с таксите за роуминг

Автор: "PoligrafF", от 17.02.2014 0
Проучване на Европейската комисия показва, че телекомуникационните компании в Европа губят хиляди евро годишно заради таксите за роуминг. Според изследването, обхванало 28 000 граждани на ЕС, 94% от европейците, пътуващи извън страната си, ограничават употребата на мобилен интернет, а 28% от тях дори изключват телефона си. Причината е, че цените за роуминг в ЕС продължават да отказват потребителите да използват мобилните услуги извън граница.

Проучване на Европейската комисия показва, че телекомуникационните компании в Европа губят хиляди евро годишно заради таксите за роуминг. Според изследването, обхванало 28 000 граждани на ЕС, 94% от европейците, пътуващи извън страната си, ограничават употребата на мобилен интернет, а 28% от тях дори изключват телефона си. Причината е, че цените за роуминг в ЕС продължават да отказват потребителите да използват мобилните услуги извън граница.

Резултатите от проучването на ЕК говорят за сериозни загуби на компаниите в телекомуникационния сектор заради плашещите потребителя такси за роуминг. Едва 8% от европейците продължават да използват със същия темп мобилния си телефон в чужбина. Това обикновено са бизнес клиенти, които употребяват устройството за служебни цели и не заплащат сами сметката си. Почти една трета от потребителите обаче никога не използват телефона си в роуминг.

По думите на зам.-председателя на ЕК – Нели Крус, това обезмисля таксите, тъй като мобилните оператори не печелят от тях, а дори напротив. Освен това, загуби търпят и други компании, пряко свързани с телекомуникационния сектор, както и самите клиенти. Фирмите, предлагащи приложни програми, например, също губели приходи. „Роумингът е безсмислен в условията на единен пазар и е проява на икономическа лудост“, коментира още Нели Крус.

Със своето предложение за континентална мрежа Комисията настоява пред законодателите на Европейския съюз за създаването на единен пазар за телефониране и за сърфиране в интернет. Целта най-късно от 2016 г. потребителите от целия Европейски съюз да могат да използват своите мобилни телефони и смартфони по национални, а не по международни тарифи при пътувания в рамките на Съюза.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или