Евгеника - опасността от дългия живот

Автор: "PoligrafF", от 08.12.2010 1
Д-р Дейвид Джемс от Института по здравословно стареене в Университетския колеж в Лондон, който изучава способи за забавяне на стареенето, казва, че за в бъдеще лекарствата против стареене ще удължават човешкия живот толкова, че хората все повече ще избират евтаназията, за да го приключат, пише Daily Telegraph.

Д-р Дейвид Джемс от Института по здравословно стареене в Университетския колеж в Лондон,   който изучава способи за забавяне на стареенето, казва, че за в бъдеще лекарствата против стареене ще удължават човешкия живот толкова, че хората все повече ще избират евтаназията, за да го приключат, пише Daily Telegraph.

Нивото на раждаемостта трябва да се контролира с цел балансиране броя на хората на Земята. Според учените, лекарството против стареене ще помогне срещу заболявания като рак или болестта на Алцхаймер, тъй като те често се свързват и с възрастта. Въпреки това, значителното удължаване на живота ще доведе и до значителни социални промени. Обществата ще се състоят предимно от възрастни хора и населението на Земята ще нарасне.

 В допълнение, ще се увеличи и разликата между бедни и богати, свързана с дълголетието, имунитета и устойчивостта към болести. Експериментите са проведени с лабораторни червеи.

Генът, който е в червея, наречен DAF-16, го има и при животни и хора, така че откритието може да помогне в разработването на лекарства, които забавят процеса на стареене и укрепват имунната система.

Да напомним, че в началото на април тази година, учените от университета в Бирмингам, Великобритания, идентифицирали ген свързан с дълголетието, имунитета и устойчивостта към болести. Експериментите са проведени с лабораторни червеи. През февруари същата година учени от Лестърския университет (University of Leicester) и Кралския колеж в Лондон (Kings College London), Великобритания, са идентифицирали генетически вариант, вследствие от който човешкия организъм бързо старее.

По думите на изследователите, тяхното откритие ще помогне да се откриват хора, които са по склонни към такива заболявания, свързани с възрастта. 

По коментар на блогара zahariada или Захари Андреев, този текст мирише, не, а смърди на евгеника от най-долен вид. Депопулацията е стара мечта на Илюминати и.... Дори фашизмът изглежда като забавление с благотворителна цел, пред тези страховити намерения, раждани от псевдоучени-масови убийци.

Евгениката според определението, дадено от сър Франсис Галтон: “Това е учението за действията под обществен контрол, които подобряват или увреждат физически или умствено расовите качества на бъдещите поколения.” (“Eugenics is the study of the agencies under social control, that improve or impair the racial qualities of future generations, either physically or mentally” – Франсис Галтон, 1822-1911 г., един от първите и най-яростни защитници на “младата” “наука”; братовчед на Чарлз Дарвин.)

Евгеника – от гр. eugenos и eugenios (старобълг.: евгенъ, евгени – благороден, благочестив). В горното кратко определение има две страшни истини: 1) евгениката по подразбиране може да подобрява, но може и да уврежда бъдещите поколения; 2) евгениката никога не е била “под обществен контрол”, като тази истина изпъква най-ясно, когато се запознаем с историята на тази “наука” – не само от нейното формулиране до наши дни, но и в древността.

Обичаят на някои антични народи да “евтаназират” възрастните, “които само ядат и не стават за нищо”, е исторически документиран. Отзвук от тези практики е поучителната приказка за онова царство, в което избивали старците до момента, когато се появил глад. След като един възрастен мъж насочил младите към запасите от жито в мравуняците, царят отменил законите за древна евгеника.

В гръцките и римските летописи са описвани случаи, когато уродливите новородени са били избивани от войниците по нареждане на пълководците или императорите. Това е продължавало и след въвеждането на християнството като официална религия – децата с малформации са били в тежест на бедните и многолюдни семейства, но църковните служители са ги сочели и като лоши поличби или дори инкарнации на дяволи.

Разбира се, ще е тенденциозно да твърдим, че не е имало съвсем никакъв “обществен контрол” върху средствата за евгеника, а тази “наука” е била упражнявана винаги само от властите. Предхристиянските вярвания на келстките народи, че елфите крадат здравите деца на хората и на тяхно място поставят хилави или слабоумни копия (т.нар. changelings), също са служели за неестествен подбор на населението. Децата, нарочени за changelings, са били подлагани на жестоки, често смъртоносни форми на предхристиянски екзорцизъм. Обикновените хора до днес извършват евгеника на домашните животни, като “давят” котета и кученца или кастрират прасетата, отглеждани само за консумация…

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или