Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Евродепутатите отложиха преговорите за промени в правилата за авторско право

Автор: "PoligrafF", от 05.07.2018 0
Общо 318 представители гласуваха против стартирането им.

Евродепутатите отложиха преговорите за спорните промени в правилата за авторско право. Общо 318 представители гласуваха против стартирането им. Придвижването на регламента бе подкрепено от 278 депутати, а 31 гласуваха с “Въздържал се”. В резултат на това, позицията на Парламента ще бъде внесена за разискване, изменение и гласуване по време на следващата пленарна сесия през септември.

”Аз искам хората на изкуството да получават възнагражденията си, те ги заслужават, и освен формално, ги заслужават и морално. Но така написаната директива поставя в риск свободното слово и го излага на технологична цензура, затова трябва да направим така, че всеки един свободен гражданин на Европа да запази правото си на свободна позиция в Мрежата, но и всеки човек на изкуството да бъде уважаван и подобаващо възнаграден. Не трябва да превръщаме свободата на словото и изкуството във формалности и да ги поставяме в риск от огромни спекулации от всички страни”, коментира Момчил Неков (С&Д, България).

Припомняме Ви, че новият еврорегламент предизвика сериозни обществени реакции. Конфликт се появи покрай член 13, например. Според него, всички интернет сайтове, работещи със съдържание, качено от потребителите, ще трябва да инсталират автоматични системи за предварително следене, разпознаване и триене на съдържание. Експерти от IT сферата оспориха легитимността му като изтъкнаха, че по този начин ботове ще решават кои материали нарушават авторското право.

Основната цел на новата директива е “да осигури справедливо заплащане на творците и журналистите” в рамките на Европейския съюз, гласят мотивите към проекта. Новите текстове са ориентирани към динамичната онлайн среда, където в момента регулация почти липсва. Очаква се окончателното гласуване на директивата да се случи в края на тази или началото на следващата година.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или