Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Европейската комисия ще разследва преструктурирането на БДЖ

Автор: "PoligrafF", от 09.11.2011 0
Задълбочено разследване започва ЕК за преструктурирането на БДЖ заради съмнения относно плана за оздравяване на компанията. "Комисията има съмнения дали този план е подходящ, за да се възстанови дългосрочната жизнеспособност на дружеството", се посочва в съобщение на ЕК.

Задълбочено разследване започва ЕК  за преструктурирането на БДЖ заради съмнения относно плана за оздравяване на компанията. “Комисията има съмнения дали този план е подходящ, за да се възстанови дългосрочната жизнеспособност на дружеството”, се посочва в съобщение на ЕК.

Засега Брюксел събира информация по въпроса и ще се запознае с мненията на засегнатите страни относно мерките за оздравяване на БДЖ. Това не предрешава крайния резултат на разслеването, посочват от комисията.  

Още през май 2011 г. България е уведомила за увеличение на капитала на БДЖ в размер на 550 млн. лв. Увеличението трябва да бъде предоставено на шест транша в периода 2011–2016 г. и цели да подпомогне преструктурирането на закъсалото дружество при изплащането на някои от задълженията. Представеният от страната план съдържа мерки за намаляване на разходите, съкращения на работници и продажба или бракуване на част от подвижния състав”, припомнят от Комисията.

В съобщението си ЕК заявява също, че има редица съмнения относно представения през май план за преструктуриране, тъй като в него липсват няколко елемента от съществено значение, като например дали дружеството действително ще бъде жизнеспособно, ако прогнозите за приходите се окажат прекалено оптимистични.

Освен това страната ни не е представила доказателства, че приватизацията на дъщерното дружество на БДЖ “Товарни превози” ще бъде достатъчна, за да компенсира нарушаването на конкуренцията или че това ще представлява подходящ принос на дружеството към разходите за преструктурирането му, тъй като сроковете и резултатите са несигурни, допълват от Еврокомисията.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или