Европейски интегриран градски транспортен скандал в Бургас

Автор: Ирина Й., от 09.05.2018 1
Все пак... трябва да има на какво да се възмущаваме.

Добре дошли в Най-добрия град за живеене в България. И честит Ден на Европа! Насладете се на красивите, ремонтирани пешеходни алеи в центъра на Бургас, разходете се в райската ни Морска градина, вижте модерните ни културни институции и се порадвайте на спокойствието на дългата плажна ивица. Ако Ви стане скучно от толкова европейски стандарти, моля, качете се в някой от модерните ни, екологични, чисти и комфортни автобуси! Там можете да се натъкнете на истински балкански спектакъл.

Европейски интегриран градски транспортен скандал в автобус нажежи социалните мрежи през последното денонощие. Видеоклип с конфликта премина през нюзфийда като влака стрела и изстреля автора му като ракета в света на вайръл публикациите. Млада дама, заета със смартфона си, пропуска да си купи билетче, а контролата глобява пътничката, както е по правилник. Цялата ситуация щеше да бъде очарователно подредена, ако не се намесваше и онзи темперамент, типичен за нашите ширини. И с който уж се борим.

Сцената се превръща в скандал, съчетаващ викове, дърпане, замеряне с пари и размяна на гневни погледи. Резултатът – две служителки на общинския превозвач ще бъдат глобени за грубо отношение с последно предупреждение за уволнение и с финансова санкция от една месечна работна заплата, а младата дама без да иска се превърна във Facebook сензация. Цялата ситуация обостри настроенията сред местното население, което публикува всевъзможни коментари срещу служителите в градския транспорт, местната администрация, държавните институции и всички сили подклаждащи упадъка на ценностите в 21-ви век.

Нищо, че самата тя не демонстрира съвсем възпитано държание спрямо служителките, отдавайки се на собствените си емоции. А както личи от видеото, те също са доста бурни. И си остават безнаказани. Също както фактът, че не си е купила билетче.

„Ние заставаме твърдо против грубото отношение и агресията. Независимо, дали тя е от страна на пътниците или нашите служители. Имаме предвид, че работата на персонала в автобуса е натоварена и се случва емоциите да ескалират, но се надяваме, че с взаимни усилия и уважение подобни инциденти, ще бъдат избегнати за в бъдеще“. Това гласи официалната позиция на „Бургасбус“.

В духа на умереността, тя звучи позитивно и обнадеждаващо, както би следвало да звучи всяка официална позиция, в отговор на подобна кризисна ситуация. Споделянията и коментарите под видеото обаче не секват. И вероятно няма да утихнат, докато не се появи следващия балкански спектакъл, който да покори потока от новини и да разнообрази ежедневието ни.

Все пак... трябва да има на какво да се възмущаваме. И кого да обвиняваме за това, че нещата не са както трябва.

Говоренето по телефона в реиса,се таксува 10 лева..Тукущо в рейса B1

Posted by Димитър Бързилов on Tuesday, 8 May 2018
Добави в Svejo

Коментари (1)

loemrntdherid1, 29.05.2018, 11:06

Increase your nike sale leg techinques among the cheap nike air max nike air cheap nike running shoes jordan

He's not simply a figment nike air max connected somebody's thought. beats by dre studio Crucial feet are are the real deal cheap jordans for sale stomping the nike air max size of it's ways the


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Есента е последната и най-прекрасна усмивка на годината" /Уилям…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или