Европейски интегриран градски транспортен скандал в Бургас

Автор: Ирина Й., от 09.05.2018 0
Все пак... трябва да има на какво да се възмущаваме.

Добре дошли в Най-добрия град за живеене в България. И честит Ден на Европа! Насладете се на красивите, ремонтирани пешеходни алеи в центъра на Бургас, разходете се в райската ни Морска градина, вижте модерните ни културни институции и се порадвайте на спокойствието на дългата плажна ивица. Ако Ви стане скучно от толкова европейски стандарти, моля, качете се в някой от модерните ни, екологични, чисти и комфортни автобуси! Там можете да се натъкнете на истински балкански спектакъл.

Европейски интегриран градски транспортен скандал в автобус нажежи социалните мрежи през последното денонощие. Видеоклип с конфликта премина през нюзфийда като влака стрела и изстреля автора му като ракета в света на вайръл публикациите. Млада дама, заета със смартфона си, пропуска да си купи билетче, а контролата глобява пътничката, както е по правилник. Цялата ситуация щеше да бъде очарователно подредена, ако не се намесваше и онзи темперамент, типичен за нашите ширини. И с който уж се борим.

Сцената се превръща в скандал, съчетаващ викове, дърпане, замеряне с пари и размяна на гневни погледи. Резултатът – две служителки на общинския превозвач ще бъдат глобени за грубо отношение с последно предупреждение за уволнение и с финансова санкция от една месечна работна заплата, а младата дама без да иска се превърна във Facebook сензация. Цялата ситуация обостри настроенията сред местното население, което публикува всевъзможни коментари срещу служителите в градския транспорт, местната администрация, държавните институции и всички сили подклаждащи упадъка на ценностите в 21-ви век.

Нищо, че самата тя не демонстрира съвсем възпитано държание спрямо служителките, отдавайки се на собствените си емоции. А както личи от видеото, те също са доста бурни. И си остават безнаказани. Също както фактът, че не си е купила билетче.

„Ние заставаме твърдо против грубото отношение и агресията. Независимо, дали тя е от страна на пътниците или нашите служители. Имаме предвид, че работата на персонала в автобуса е натоварена и се случва емоциите да ескалират, но се надяваме, че с взаимни усилия и уважение подобни инциденти, ще бъдат избегнати за в бъдеще“. Това гласи официалната позиция на „Бургасбус“.

В духа на умереността, тя звучи позитивно и обнадеждаващо, както би следвало да звучи всяка официална позиция, в отговор на подобна кризисна ситуация. Споделянията и коментарите под видеото обаче не секват. И вероятно няма да утихнат, докато не се появи следващия балкански спектакъл, който да покори потока от новини и да разнообрази ежедневието ни.

Все пак... трябва да има на какво да се възмущаваме. И кого да обвиняваме за това, че нещата не са както трябва.

Говоренето по телефона в реиса,се таксува 10 лева..Тукущо в рейса B1

Posted by Димитър Бързилов on Tuesday, 8 May 2018
Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или