Европейски интегриран градски транспортен скандал в Бургас

Автор: Ирина Й., от 09.05.2018 0
Все пак... трябва да има на какво да се възмущаваме.

Добре дошли в Най-добрия град за живеене в България. И честит Ден на Европа! Насладете се на красивите, ремонтирани пешеходни алеи в центъра на Бургас, разходете се в райската ни Морска градина, вижте модерните ни културни институции и се порадвайте на спокойствието на дългата плажна ивица. Ако Ви стане скучно от толкова европейски стандарти, моля, качете се в някой от модерните ни, екологични, чисти и комфортни автобуси! Там можете да се натъкнете на истински балкански спектакъл.

Европейски интегриран градски транспортен скандал в автобус нажежи социалните мрежи през последното денонощие. Видеоклип с конфликта премина през нюзфийда като влака стрела и изстреля автора му като ракета в света на вайръл публикациите. Млада дама, заета със смартфона си, пропуска да си купи билетче, а контролата глобява пътничката, както е по правилник. Цялата ситуация щеше да бъде очарователно подредена, ако не се намесваше и онзи темперамент, типичен за нашите ширини. И с който уж се борим.

Сцената се превръща в скандал, съчетаващ викове, дърпане, замеряне с пари и размяна на гневни погледи. Резултатът – две служителки на общинския превозвач ще бъдат глобени за грубо отношение с последно предупреждение за уволнение и с финансова санкция от една месечна работна заплата, а младата дама без да иска се превърна във Facebook сензация. Цялата ситуация обостри настроенията сред местното население, което публикува всевъзможни коментари срещу служителите в градския транспорт, местната администрация, държавните институции и всички сили подклаждащи упадъка на ценностите в 21-ви век.

Нищо, че самата тя не демонстрира съвсем възпитано държание спрямо служителките, отдавайки се на собствените си емоции. А както личи от видеото, те също са доста бурни. И си остават безнаказани. Също както фактът, че не си е купила билетче.

„Ние заставаме твърдо против грубото отношение и агресията. Независимо, дали тя е от страна на пътниците или нашите служители. Имаме предвид, че работата на персонала в автобуса е натоварена и се случва емоциите да ескалират, но се надяваме, че с взаимни усилия и уважение подобни инциденти, ще бъдат избегнати за в бъдеще“. Това гласи официалната позиция на „Бургасбус“.

В духа на умереността, тя звучи позитивно и обнадеждаващо, както би следвало да звучи всяка официална позиция, в отговор на подобна кризисна ситуация. Споделянията и коментарите под видеото обаче не секват. И вероятно няма да утихнат, докато не се появи следващия балкански спектакъл, който да покори потока от новини и да разнообрази ежедневието ни.

Все пак... трябва да има на какво да се възмущаваме. И кого да обвиняваме за това, че нещата не са както трябва.

Говоренето по телефона в реиса,се таксува 10 лева..Тукущо в рейса B1

Posted by Димитър Бързилов on Tuesday, 8 May 2018
Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или