Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Езикът на цветята: Как да изберем букет за 8-и март

Автор: "PoligrafF" , от 07.03.2018 0
Най-добре е да се спрете на любимите цветя на получателя, но ако не сте сигурни кои са те, можете винаги да се доверите на установените послания, с които всяка китка се свързва.

Един от най-универсалните подаръци е цветето. С него свързваме повечето празници, сред които е и 8-ми март. В навечерието на Международния ден на жената сме Ви подготвили импровизиран “разговорник”, с който да се ориентирате в езика на цветята. Сигурна формула за успешен букет няма. Най-добре е да се спрете на любимите цветя на получателя, но ако не сте сигурни кои са те, можете винаги да се доверите на установените послания, с които всяка китка се свързва.

Розата е сред най-често подаряваните цветя. В червено тя е символ на неосъзнатата красота, но се смята и за цветето на пламенната любов. Бялата роза пък се асоциира с чистотата, невинността и уважението. Розовият цвят е свързан със щастието, нежността и грацията. Жълта или оранжева роза се подарява в знак на приятелство, а бледо лилавата е символ на любовта от пръв поглед.

Орхидеята е другата “класика в жанра”. Тя също е обяснение в любов и комплимент към красотата на получателката й. В китайската култура това цвете се свързва и с плодовитостта на жената и множеството деца в семейството. Подходящ подарък е както за любимата, така и за майката.

Лалетата пък означават страст и пламенна любов, особено тези, обагрени в червено. Жълтите пък са символ на лъчезарността и светлината, доброто настроение и добротата. Пъстрите се смята, че правят комплимент за красивите очи на получателката, а в тъмни и наситени цветове лалетата означават слава и прослава.

Макар у нас карамфилът да се смята най-вече за цвете за погребение, на езика на цветята той е символ на любовта. В червено говори за обожание, а в розово за незабравима любов. Белите карамфили са символ на невинността, чистата любов и късмета.

Особено актуални за 8-ми март са пролетните цветя, с които посрещаме новия сезон. Хризантемите са цветята на щастието и доброто настроение, а маргаритите - на надеждата за бъдещето. Букет от нарциси означава уважение и висока оценка за получателя.  Зюмбюлите се свързват с дълготрайната и устойчива обич, здравата връзка и плодовитостта.

Лилиите говорят за красота и в някои краища на света се свързват с образа на майката. Момината сълза е символ на сладостта, младежката любов и първите трепети. Пищните божури означават щастлив семеен живот. Ирисът е символ на добрите новини и е универсално цвете за приятели и познати.

Когато се подарява букет, правилото гласи, че в него трябва да има нечетен брой цветя - 1, 3, 5, 7 и т.н. Ако цветята са повече от 12, числото трябва да се дели на 6. Не е подходящо да се подарява букет съдържащ 13 цвята.

Смята се за напълно подходящо поднасянето на едно единствено цвете между мъж и жена, тъй като това е символ на “единствената” любов. По едно цвете обаче е подходящо мъжете да поднесат и на приятелки и колежки. За майките, бабите и лелите се спрете на трайни цветя.

Ако готвите букет за любимата жена, избягвайте готовите и банални аранжировки с целофан и панделка. Вместо това се спрете на нестандартно изработен букет или поръчайте сами как да изглежда той. Ако искате да зададете заветния въпрос точно на този ден, спрете се на бели цветя - те се подаряват при годеж.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или