Езикът на цветята в помощ на кавалерите: Как да изберем букет за Свети Валентин

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2020 0
Сигурна формула за успешен букет няма. Най-добре е да се спрете на любимите цветя на получателката, но ако не сте сигурни кои са те, можете винаги да се доверите на установените послания, с които всяка растение се свързва.

Броени дни ни делят от Деня на влюбените. В навечерието на Свети Валентин, в помощ на кавалерите, на които предстои да изберат подарък и/или букет за избраниците на сърцето си, Ви споделяме езикът на цветята.

На първо място е важно да отбележим, че сигурна формула за успешен букет няма. Най-добре е да се спрете на любимите цветя на получателката, но ако не сте сигурни кои са те, можете винаги да се доверите на установените послания, с които всяка растение се свързва. Те ще стоят чудесно и върху картичката-валентинка, ако не се сетите какво друго да напишете.

Розата е сред най-често подаряваните цветя. В червено тя е символ на неосъзнатата красота, но се смята и за цветето на пламенната любов. Бялата роза пък се асоциира с чистотата, невинността и уважението. Розовият цвят е свързан със щастието, нежността и грацията. Жълта или оранжева роза се подарява в знак на приятелство, а бледо лилавата е символ на любовта от пръв поглед.

Орхидеята е другата “класика в жанра”. Тя също е обяснение в любов и комплимент към красотата на получателката й. В китайската култура това цвете се свързва и с плодовитостта на жената и множеството деца в семейството.

Лалетата пък означават страст и пламенна любов, особено тези, обагрени в червено. Жълтите пък са символ на лъчезарността и светлината, доброто настроение и добротата. Пъстрите се смята, че правят комплимент за красивите очи на получателката, а в тъмни и наситени цветове лалетата означават слава и прослава.

Макар у нас карамфилът да се смята най-вече за цвете за погребение, на езика на цветята той е символ на любовта. В червено говори за обожание, а в розово за незабравима любов. Белите карамфили са символ на невинността, чистата любов и късмета.

На пазара вече се появяват и пролетни цветя, които също са подходящ подарък за Свети Валентин. Зюмбюлите се свързват с дълготрайната и устойчива обич, здравата връзка и плодовитостта. Букет от нарциси означава уважение и висока оценка за получателя.  

Лилиите говорят за красота, а момината сълза е символ на сладостта, младежката любов и първите трепети. Пищните божури означават щастлив семеен живот. Ирисът е символ на добрите новини и е универсално цвете за приятели и познати.

Хризантемите са цветята на щастието и доброто настроение, а маргаритите - на надеждата за бъдещето.

Когато се подарява букет, правилото гласи, че в него трябва да има нечетен брой цветя - 1, 3, 5, 7 и т.н. Ако цветята са повече от 12, числото трябва да се дели на 6. Не е подходящо да се подарява букет съдържащ 13 цвята. Смята се за напълно подходящо поднасянето на едно единствено цвете между мъж и жена, тъй като това е символ на “единствената” любов.

Универсален съвет за кавалерите е да избягват готовите и банални аранжировки с целофан и панделка. Вместо това се спрете на нестандартно изработен букет или поръчайте сами как да изглежда той. Особено актуални през последните години са аранжировките, включващи шоколадови бонбони.

Ако подарявате бижу, можете да поръчате букета със специален елемент като кутийка или възглавничка, където да поставите накита.

Ако искате да зададете най-съдбовния въпрос точно на този ден, спрете се на бели цветя - те се подаряват при годеж.

Успех!

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или