Експерти: "Гражданската" ще поскъпне с 10% догодина

Автор: "PoligrafF", от 08.10.2018 0
Системата “бонус малус” влиза следващата есен.

Задължителната застраховка “Гражданска отговорност” за автомобилистите няма да поскъпва до края на годината. В началото на 2019-а обаче цената й ще се вдигне с 10%. Това прогнозираха експерти от няколко големи застрахователни компании пред в-к “24 часа”.

От бранша смятат, че средната цена на полицата до края на 2018 г. за най-масовите модели автомобили ще се движи в рамките на 250-270 лв. При закупуване от брокер, сумата може да варира с 10-12% отгоре. Допреди няколко месеца средната цена бе 200-210 лв. Скокът дойде, след като в доклад финансовият регулатор отчете разлика от 60 млн. лева между приходи и платени щети.

В момента обаче компаниите изплащат обезщетения от инциденти, случили се през 2015-а година, когато бе отбелязан пик в тежките произшествия. Като прибавим и факта, че по мнение на застрахователите у нас обезщетенията са доста по-високи от много страни в чужбина, разходите значително ще се повишат.

Системата “бонус малус”, която се очакваше да повлияе на цените, отново ще се забави и може да се въведе най-рано догодина. Тогава вече съвестните шофьори ще плащат по-малко, а т.нар. “рискови водачи” ще броят повече за “Гражданска отговорност”. Очаква се това да стане факт следващата есен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или