Емир и Елиф - бебетата на 2017 за Бургаска област, се прибраха у дома

Автор: "PoligrafF", от 27.01.2017 0
Те се родиха на сутринта на 1-ви януари, но трябваше да прекарат 27 дни в кувьози, тъй като избързаха да се появят на бял свят още в 35-ата гестационна седмица.

Емир и Елиф - така се наричат бебчетата, които проплакаха първи за 2017 година. Те се родиха на сутринта на 1-ви януари, но трябваше да прекарат 27 дни в кувьози, тъй като избързаха да се появят на бял свят още в 35-ата гестационна седмица и бяха твърде мънички, за да се приберат у дома. Днес те вече са достатъчно големи и силни, за да се присъединят към родителите и близките си.

Близнаците бяха изписани днес след обяд от отделението по неонатология на УМБАЛ “Дева Мария”, където прекараха последните 27 дни. Изпрати ги д-р Нурие Шабан, която е сред специализантите в бургаското лечебно заведение, но вече неведнъж се сблъсква с по-нестандартни случаи. За щастие, по думите й, Емир и Елиф са късметлии и въпреки нетърпението си да се родят, могат да се похвалят с добро здраве.

Майката и бащата на бебчетата - Хамиде и Метин Смаил са повече от щастливи да ги приберат у дома. Пред “PoligrafF” те разказаха, че отдавна са готови и вече нямат търпение. Що се отнася до “двойната радост”, разбрали че очакват близнаци още в началото на бременността. Вместо това да ги стресне обаче, те са щастливи, че да две. “Така ще бъдат винаги заедно, заедно ще тръгнат на училище, заедно ще завършат”, с усмивка обяснява Хамиде.

Тя е на 25 години и е претърпяла секцио в първия ден от новата година. Вече се чувства добре и готова да посрещне предизвикателството. Бащата Метин също няма търпение да посрещне сина и дъщеря си у дома, а на въпроса дали планират още деца, вдига рамене и казва “Каквото е рекъл Господ, това ще е”.

Всъщност първото бебе за 2017-а е Емир, но като истински кавалер е готов да сподели честта със сестричката си, която е само с минута по-малка от него. Малките братче и сестриче са изплакали съответно точно в 10:46 ч. и 10:47 ч. на първи януари. Баткото тежал 2,200 кг, а момиченцето 1,750 кг.

Като първи бебета на 2017-а за Бургаска област, Емир и Елиф получиха куп подаръци.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или