Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Задържаха лихвар от Айтос

Автор: "PoligrafF", от 27.01.2011 56
Полицията задържа 29-годишен лихвар от Айтос. Служителите от сектор "Икономическа полиция" към ОДМВР Бургас със съдействието на бургаската жандармерия и служители от Районно управление "Полиция" - Айтос, са задържали Феим Мурадов за срок от едно денонощие, като срока на задържането с прокурорско постановление е удължен на 72 часа. Предстои гледане на мярка за неотклонение.

Полицията задържа 29-годишен лихвар от Айтос. Служителите от сектор “Икономическа полиция” към ОДМВР Бургас със съдействието на бургаската жандармерия и служители от Районно управление “Полиция” - Айтос, са задържали Феим Мурадов за срок от едно денонощие, като срока на задържането с прокурорско постановление е удължен на 72 часа. Предстои гледане на мярката за неотклонение на Мурадов от състав на Бургаски окръжен съд  утре.

При задържането на Феим Мурадов са намерени и иззети документи, касаещи лихварската му дейност. Установено е, че същият от 2003 година до момента е извършил множество сделки с недвижими имоти / покупко-продажби и договорни ипотеки/, като реално тези имоти представляват обезпечение на дадени от Мурадов парични заеми срещу месечна лихва в порядъка на 6 - 10 %. През горепосочения период Феим Мурадов предоставя парични кредити срещу лихва на лица, използвайки различни схеми за узаконяване на дейността си :       

При първата схема Феим Мурадов предоставя парични средства срещу месечна лихва, като за обезпечаване на кредита се изготвя договорна ипотека върху недвижим имот / собственост на длъжника/ със срок за погасяване и размер на паричния заем сумата, представляваща главница плюс лихва. Договорните ипотеки се учредяват в полза на Феим Мурадов и негови близки роднини / родители, съпруга, сестра, зет и др./. Длъжниците изплащат месечните си задължения / лихва/, без да се изготвят документи за това. Когато длъжника спре да плаща задължението си, недвижимия имот се изнася на публична продан.  

При втората схема Феим Мурадов, предоставя парични средства срещу месечна лихва, като за обезпечаване на кредита се изготвя договорна ипотека върху недвижим имот - собственост на длъжника със срок за погасяване и размер на паричния заем, сумата представляваща главница плюс лихва. Върху недвижимия имот, вече има вписана договорна ипотека в полза на банка срещу отпуснат паричен кредит, който е наполовина изплатен и остатъка е по малък от поетото парично задължение към Феим Мурадов. Длъжникът изплаща месечните си задължения / лихва/, без отново да се изготвят документи за това. Когато длъжника спре да плаща месечната си лихва, имота се прехвърля, чрез дарение на лице от роднинския кръг на Феим.  

При третата схема Феим Мурадов предоставя парични средства срещу месечна лихва, като за обезпечаване на вземането се сключват договори за покупко – продажба на МПС, с нотариална заверка на подписа, без да се извършва промяна на регистрацията в КАТ, с устната уговорка след погасяване на задължението МПС–то да се върне на длъжника. Освен това длъжника му подписва и запис на заповед за цялата сума представляваща главница плюс лихва. Длъжниците изплащат месечните си задължения / лихва/, без да се изготвят документи за това. Когато длъжника спре да плаща месечната си лихва МПС-то остава за Феим Мурадов.

При четвъртата схема Феим Мурадов предоставя парични средства срещу месечна лихва, като за обезпечаване на кредита длъжника му подписва запис на заповед за цялата сума, представляваща главница плюс лихва. Длъжниците изплащат месечните си задължения – лихва без да се изготвят документи за това. Когато длъжника спре да плаща месечната си лихва, Феим Мурадов се снабдява с изпълнителен лист и завежда изпълнително дело. Роднините на длъжника прехвърлят чрез продажба – МПС или недвижим имот, но без да се изготвят документи за това, че с това прехвърляне се погасява задължението предмет на вземането по изпълнителното дело.

Така лицата, взели пари срещу лихва от Феим Мурадов остават длъжници без конкретен срок, т.е. до живот. Продължава работата по установяване на всички физически и юридически лица предоставяли парични средства отново на лихва, спомагайки дейността на Мурадов. ОДМВР Бургас призовава гражданите, пострадали от дейността на Феим Мурадов да се обърнат към служителите от сектор “Икономическа полиция” и да заявят претенциите си към 29 годишния айтозлия. Служителите могат да бъдат намерени в сградата на ОДМВР Бургас – ул. “Христо Ботев” 46 или на тел. 856 504 или 856 707!    

 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или