Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Зам.-главният прокурор: Няма съмнение за автора на шесторното убийство

Автор: "PoligrafF", от 10.01.2018 0
Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил.

”За нас несъмнено извършител на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов. Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил”, обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг, на който участваха началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков, прокурор Наталия Николова и Зорница Русинова. 

Доказателството за това е, че както убийството, така и самоубийството са извършени с едно и също оръжие, в къщата, в която е живеел Ангелов, са намерени негови дрехи, напоени с кръвта на убитата Кети и на мъжа, с когото е живяла.  Това се доказва и от ДНК експертизата. Заместник-главният прокурор поясни, че разследващите са взели сравнителен материал от полицейска регистрация на Ангелон, паправена още август 2007 г.

”След като оперативно  установихме извършителя, претърсихме гаража, който е обитавал, намерихме и установихме дрехи, по които има ДНК както на мъжа, така и на Кети и на мъжа, с който тя е живеела на семейни начала. ДНК анализът бе извършен бързо защото това бе приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав с който аз поддържах връзка”, посочи още Сарафов.  

Мотивът за убийството на жената е смесен – емоционален и финансов, защото по данни на свидетели той е притискал Кети да  му предоставя достъп до домовете, които тя е чистела, а отказът й го е лишавал от възможността за печалба. Що касае нейните близки – те са единствените, заинтересовани да разкрият убийството й – повод той да посегне и на техния живот. 

Сарафов поясни, че първо е убита Кети Кехайова, вероятно убийството  е извършено в тъмната част на 31-ви декември  след 19.30ч. в района около къщата където е живеела със семейството си. Тя е излязла да разходи кучето си. Има доказателства, че близките са били притеснени и са я търсили в района. В интервала от  23 ч. до 00. 05ч. са извършени останалите убийства. Едва след това той е натоварил тялото на жената в джипа си и го е изхвърлил на място, където трудно може да бъде намерено.

”Знаехме кой е убиецът още след първите 24 часа, но трябваше да го докажем в следващите 48ч.”, допълни Сарафов и уточни, че целта на днешния брифинг  е преди всичко да се даде цялата информация по случая, за да няма спекулации.

През целия период на разследването е поддържана връзка с квалифицираните експерти от НИКК, благодарение на които са изготвени всички заключения по експертизите, които доказват авторството.Заместник-главният прокурор бе категоричен и за самоубийството на Ангелов, което по всяка вероятност е станало на 5 януари. 

При преглед на таблета му става ясно, че последно му влизане в интернет чрез т.нар. „бисквитка“ е от четвъртък  в сайтове с детска порнография. Експертизата от иззетите вещи на мястото на самоубийството, както и съдебно-медицинската експертиза  и съпоставянето на всички доказателства по делото, включително и барутните натривки, извадени от неговата глава, с голяма степен на  вероятност потвърждават твърдението, че става въпрос за самоубийство.

Той допълни, че заглушителят на пистолета му е саморъчно направен по схема, взета от сайт в интернет чрез мобилния му телефон. Издирването на Ангелов започна на 3 януари, обясни още Сарафов. Имаме съвкупност от доказателства по делото. Част от свидетелските показания черпим от източници, каквито са свидетели по делото.

”В рамките на цялото разследване сме работили с оперативна информация, поясни още зам.-главният прокурор. Положихме всички усилия да намерим Ангелов максимално бързо и да го отделим от обществото”, заяви заместник-главният прокурор.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Есента е последната и най-прекрасна усмивка на годината" /Уилям…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или