Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Зам.-главният прокурор: Няма съмнение за автора на шесторното убийство

Автор: "PoligrafF", от 10.01.2018 0
Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил.

”За нас несъмнено извършител на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов. Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил”, обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг, на който участваха началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков, прокурор Наталия Николова и Зорница Русинова. 

Доказателството за това е, че както убийството, така и самоубийството са извършени с едно и също оръжие, в къщата, в която е живеел Ангелов, са намерени негови дрехи, напоени с кръвта на убитата Кети и на мъжа, с когото е живяла.  Това се доказва и от ДНК експертизата. Заместник-главният прокурор поясни, че разследващите са взели сравнителен материал от полицейска регистрация на Ангелон, паправена още август 2007 г.

”След като оперативно  установихме извършителя, претърсихме гаража, който е обитавал, намерихме и установихме дрехи, по които има ДНК както на мъжа, така и на Кети и на мъжа, с който тя е живеела на семейни начала. ДНК анализът бе извършен бързо защото това бе приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав с който аз поддържах връзка”, посочи още Сарафов.  

Мотивът за убийството на жената е смесен – емоционален и финансов, защото по данни на свидетели той е притискал Кети да  му предоставя достъп до домовете, които тя е чистела, а отказът й го е лишавал от възможността за печалба. Що касае нейните близки – те са единствените, заинтересовани да разкрият убийството й – повод той да посегне и на техния живот. 

Сарафов поясни, че първо е убита Кети Кехайова, вероятно убийството  е извършено в тъмната част на 31-ви декември  след 19.30ч. в района около къщата където е живеела със семейството си. Тя е излязла да разходи кучето си. Има доказателства, че близките са били притеснени и са я търсили в района. В интервала от  23 ч. до 00. 05ч. са извършени останалите убийства. Едва след това той е натоварил тялото на жената в джипа си и го е изхвърлил на място, където трудно може да бъде намерено.

”Знаехме кой е убиецът още след първите 24 часа, но трябваше да го докажем в следващите 48ч.”, допълни Сарафов и уточни, че целта на днешния брифинг  е преди всичко да се даде цялата информация по случая, за да няма спекулации.

През целия период на разследването е поддържана връзка с квалифицираните експерти от НИКК, благодарение на които са изготвени всички заключения по експертизите, които доказват авторството.Заместник-главният прокурор бе категоричен и за самоубийството на Ангелов, което по всяка вероятност е станало на 5 януари. 

При преглед на таблета му става ясно, че последно му влизане в интернет чрез т.нар. „бисквитка“ е от четвъртък  в сайтове с детска порнография. Експертизата от иззетите вещи на мястото на самоубийството, както и съдебно-медицинската експертиза  и съпоставянето на всички доказателства по делото, включително и барутните натривки, извадени от неговата глава, с голяма степен на  вероятност потвърждават твърдението, че става въпрос за самоубийство.

Той допълни, че заглушителят на пистолета му е саморъчно направен по схема, взета от сайт в интернет чрез мобилния му телефон. Издирването на Ангелов започна на 3 януари, обясни още Сарафов. Имаме съвкупност от доказателства по делото. Част от свидетелските показания черпим от източници, каквито са свидетели по делото.

”В рамките на цялото разследване сме работили с оперативна информация, поясни още зам.-главният прокурор. Положихме всички усилия да намерим Ангелов максимално бързо и да го отделим от обществото”, заяви заместник-главният прокурор.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или