Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Зам.-главният прокурор: Няма съмнение за автора на шесторното убийство

Автор: "PoligrafF", от 10.01.2018 0
Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил.

”За нас несъмнено извършител на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов. Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил”, обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг, на който участваха началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков, прокурор Наталия Николова и Зорница Русинова. 

Доказателството за това е, че както убийството, така и самоубийството са извършени с едно и също оръжие, в къщата, в която е живеел Ангелов, са намерени негови дрехи, напоени с кръвта на убитата Кети и на мъжа, с когото е живяла.  Това се доказва и от ДНК експертизата. Заместник-главният прокурор поясни, че разследващите са взели сравнителен материал от полицейска регистрация на Ангелон, паправена още август 2007 г.

”След като оперативно  установихме извършителя, претърсихме гаража, който е обитавал, намерихме и установихме дрехи, по които има ДНК както на мъжа, така и на Кети и на мъжа, с който тя е живеела на семейни начала. ДНК анализът бе извършен бързо защото това бе приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав с който аз поддържах връзка”, посочи още Сарафов.  

Мотивът за убийството на жената е смесен – емоционален и финансов, защото по данни на свидетели той е притискал Кети да  му предоставя достъп до домовете, които тя е чистела, а отказът й го е лишавал от възможността за печалба. Що касае нейните близки – те са единствените, заинтересовани да разкрият убийството й – повод той да посегне и на техния живот. 

Сарафов поясни, че първо е убита Кети Кехайова, вероятно убийството  е извършено в тъмната част на 31-ви декември  след 19.30ч. в района около къщата където е живеела със семейството си. Тя е излязла да разходи кучето си. Има доказателства, че близките са били притеснени и са я търсили в района. В интервала от  23 ч. до 00. 05ч. са извършени останалите убийства. Едва след това той е натоварил тялото на жената в джипа си и го е изхвърлил на място, където трудно може да бъде намерено.

”Знаехме кой е убиецът още след първите 24 часа, но трябваше да го докажем в следващите 48ч.”, допълни Сарафов и уточни, че целта на днешния брифинг  е преди всичко да се даде цялата информация по случая, за да няма спекулации.

През целия период на разследването е поддържана връзка с квалифицираните експерти от НИКК, благодарение на които са изготвени всички заключения по експертизите, които доказват авторството.Заместник-главният прокурор бе категоричен и за самоубийството на Ангелов, което по всяка вероятност е станало на 5 януари. 

При преглед на таблета му става ясно, че последно му влизане в интернет чрез т.нар. „бисквитка“ е от четвъртък  в сайтове с детска порнография. Експертизата от иззетите вещи на мястото на самоубийството, както и съдебно-медицинската експертиза  и съпоставянето на всички доказателства по делото, включително и барутните натривки, извадени от неговата глава, с голяма степен на  вероятност потвърждават твърдението, че става въпрос за самоубийство.

Той допълни, че заглушителят на пистолета му е саморъчно направен по схема, взета от сайт в интернет чрез мобилния му телефон. Издирването на Ангелов започна на 3 януари, обясни още Сарафов. Имаме съвкупност от доказателства по делото. Част от свидетелските показания черпим от източници, каквито са свидетели по делото.

”В рамките на цялото разследване сме работили с оперативна информация, поясни още зам.-главният прокурор. Положихме всички усилия да намерим Ангелов максимално бързо и да го отделим от обществото”, заяви заместник-главният прокурор.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Снегът е красив, но ние май предпочитаме зимата такава - слънчева и…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или