Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Започва изграждане на детска градина в кв. Банево

Автор: "PoligrafF", от 01.02.2011 3
През 2011 г. стартира изграждането на детска градина в кв. Банево. Това е най-мащабният проект, предвиден за квартала в капиталовата програма на община Бургас за тази година.

През 2011 г. стартира изграждането на детска градина в кв. Банево. Това е най-мащабният проект, предвиден за квартала в капиталовата програма на община Бургас за тази година. Това заяви пред жителите на Банево и околните селища зам.-кметът по Образование и култура Йорданка Ананиева по време на среща с тях за обсъждане на проектобюджет-2011, съобщават от пресцентъра на община Бургас. Има възможност училището и читалището да бъдат включени в по-мащабен проект на общината за ремонтни дейности, насочени към подобряване на енергийната ефективност.

През тази година ще продължи започналият през 2010 г. ремонт на църквата и благоустрояване на пространството около нея. Ще бъде завършена и изграждащата се в момента нова спортна площадка. Има предвидени средства за проектиране на велоалея и улично осветление по пътя Банево – Минерални бани. Ако всичко върви по план, още през 2011 г. може да стартира и тяхното изграждане.

По един от най-наболелите въпроси за жителите на квартала – изграждането на канализация, зам.-кметът Ананиева обясни, че Общината е на етап, в който всички технически условия за реализирането й са налице – достигнат е необходимият брой от 10 000 жители с включване на околните вилни зони и селищни образувания, има определен терен за пречиствателна станция.

Проект ще бъде внесен в Министерството на околната среда и водите до края на този месец. До юни общината очаква да получи одобрение за него. През тази година предстои да бъде чакълиран пътят до Острица 2. На въпросите на граждани относно ремонти на други улици, Ананиева обясни, че въпреки недоброто състояние, в което се намират, основни ремонти през 2011-та не се предвиждат, а само поддържащи – причината е именно в скорошното започване на изграждане на канализацията.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или