Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Започва работата по законопроекта срещу футболното хулиганство

Автор: "PoligrafF", от 06.07.2018 0
Промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия влизат в парламента.

Законопроектът за промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия влиза в парламента. Той бе изготвен от работна група, в която са участвали депутати от всички парламентарни групи, представители на министерствата на младежта и спорта и на вътрешните работи, както и на футболните клубове. Целта му е да противодейства на футболното хулиганство.

Председателите на парламентарните комисии по въпросите на децата, младежта и спорта и по вътрешна сигурност и обществен ред Славчо Атанасов и Цветан Цветанов бяха първите, които подписаха проекта за промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Пред журналисти Атанасов подчерта, че законопроектът предвижда въвеждане на спешни мерки, които е наложително да бъдат регламентирани преди началото на футболния шампионат на 20 юли. Работната група ще продължи своята работа и ще подготви нов закон за спортното и футболното хулиганство, който се очаква да бъде приет от Народното събрание до края на тази или в началото на следващата година, уточни той.

”Когато говорим за футболно хулиганство, за засилване на мерките за недопускане на рискове при провеждането на спортни мероприятия, на първо място трябва да се търси политически консенсус, но изключително важен е диалогът с представителите на футболните агитки и спортната общественост”, посочи председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов. 

С краткосрочните мерки се въвежда възможността при наличие на достатъчно доказателства, включително и от видеонаблюдение, при извършване на престъпление полицейският началник да може да издаде постановление, с което да се ограничи възможността на спортното събитие да присъства лице, което застрашава живота и здравето на другите, подчерта още Цветанов. Според него, тази възможност ще повиши ефективността и ще позволи да се реагира много по-адекватно.

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева отбелязаха, че техните ведомства подкрепят законопроекта и са готови да продължат да работят съвместно с народните представители при подготовката на изцяло нов закон.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или