Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Започна годината на Белия заек. Какво ни очаква?

Автор: "PoligrafF", от 03.02.2011 0
Годината на Заека започна днес в 4.32 ч. българско време и продължава до 22 януари 2012 г. Последната подвластна на Заека година е била 1999 - Годината на Земния заек. 2011 година се смята за годината на белия Заек.

Годината на Заека започна днес в 4.32 ч. българско време и продължава до 22 януари 2012 г. Последната подвластна на Заека година е била 1999 - Годината на Земния заек. 2011 година се смята за годината на белия Заек.

Заекът е консервативен, той мрази усложненията и всичко, което би нарушило ежедневния му ритъм. Не взима никакви решения, ако предварително не е обмислил всички възможни положителни и отрицателни резултати. Хората се възхищават на неговата предпазливост и му вярват.

По отношение на парите Заекът е късметлия, умее да управлява финансите си и винаги сключва печеливши сделки. Най-добре се реализира в областта на търговията, антиквариата, юрисдикцията и дипломацията в случай, че работата му няма да е свързана с рискове.

Жените-Зайци се реализират изключително добре в политиката – те са едновременно скромни и гъвкави, присъствието им не остава незабелязано.

Заекът е светски човек, когото някои биха оприличили като сноб. Обича да демонстрира познанията и културата си. Обикновено изучава в детайли нещо с единствената цел да направи впечатление, като в същото време няма ни най-малка представа за поредица други важни неща. Обикновено е спокоен и невъзмутим, рядко губи самообладание.  

Заекът не се предава. Той е щастлив, талантлив, честолюбив, скромен, сдържан, изтънчен, добродетелен, приятен събеседник. Сладкодумен е и си знае цената. Той обича обществото и обществото го обича.   

Представителите на този знак са по-скоро е сантиментални, отколкото чувствителни. Много повече ще се разстроят от най-дребния си личен проблем, отколкото от световно бедствие. Световните бедствия ги занимават само, ако са лично засегнати от тях. Може да заплачат по незначителен повод, но много бързо се успокояват. Те са меланхолични по един очарователен начин.  

Заекът е нежен и внимателен към хората, които обича и в повечето случаи предпочита приятелите пред близките си. Това е според китайския лунно-слънчев календар, основан на съгласуването на трите периода на въртене на небесните тела – на Земята и Юпитер около Слънцето и на Луната около Земята.

За възникването на източния хороскоп разказва  легенда, която датира от третото хилядолетие преди нашата ера. Веднъж Буда поканил всички животни, които искат да дойдат. Но не могли да дойдат всички, защото било студено, а за да стигнат до Буда, те трябвало да преплуват широка река. На всяко от животните, които успели да дойдат, Буда подарил по една година. Първи дошъл Плъхът и получил първата година от дванадесетгодишния цикъл. Втори бил Биволът, а след него – Тигърът. Тези, които наблюдавали пристигането на животните и били увлечени от състезанието между Бивола и Тигъра, не могли да разберат кой е пристигнал четвърти – Котката или Заекът. Затова различните източни народи смятат, че тази година принадлежи колкото на Заека, толкова и на Котката. На пето място бил Драконът, на шесто – Змията, на седмо – Конят. Над реката се образувала мъгла и никой не могъл да разбере кой е пристигнал осми – Козата, Овцата или Овенът.

След това – девета поред – пристигнала Маймуната, а десети пристигнал Петелът. Той закъснял, защото дълго време давал наставления на многочисленото си семейство какво да прави, докато го няма. На единадесето място се класирало Кучето, а последна дошла Дивата Свиня. Тя не бързала и затова Буда й подарил последната година, която била най-спокойна.

Годината на Заека съответства на следните години: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023. Освен че е подвластен на определено животно, според източният календар всеки човек е подвластен и на определена стихия. Тя може да бъде определена по последната цифра от годината на раждането.

Ако годината завършва на 2 или на 3, стихията е Вода, а цветът е черен или тъмносин. Завършва ли на 4 или 5 годината е подчинена на стихията на Дървото, а цветът е зелен или светлосин. Ако годината на раждане завършва на 6 или 7, стихията е Огън, а цветът е червен или розов. Годината завършва на 8 или 9 – стихията е Земя, а цветът е жълт или охра. Последната цифра е 0 или 1 – стихията е Метал, а цветът е бяло. Затова и 2011-а  е година подвластна на метала.  

През цялата 2011 година ще цари спокойствие и увереност, всеки сам за себе си ще оцени, че убеждението и преговорите са по силни от използването на сила. Дипломацията ще се засили, политическите сили ще се споразумеят по много важни въпроси и ще се сключат множество контракти и споразумения. Вярната преценка и разумните постъпки ще властват през 2011 година. Очаква се през годината на Заека да излезем и от икономическата криза.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или