Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна монтирането на новите спирки

Започна монтирането на новите спирки

След като седмици наред новите спирки, които ще обслужват бързата автобусна линия, стояха като площадки, днес най-после започна монтирането на новите съоръжения. Към момента на няколко места в града се поставят колоните, а до няколко дни трябва да пристигнат и заслоните, които ще пазят от дъжд и слънце пътуващите в Бургас.

След като седмицинаред новите спирки, които ще обслужват бързата автобусна линия, стояха катоплощадки, днес най-после започна монтирането на новите съоръжения. Към моментана няколко места в града се поставят колоните, а до няколко дни трябва дапристигнат и заслоните, които ще пазят от дъжд и слънце пътуващите в Бургас.

„Работи се поспирките, до няколко дни ще се монтират и първите заслони. След това ще бъдатинсталирани и електронните информационни табла. Надяваме се, че до края нагодината вече ще имаме осъществена идейната визия за новите спирки“, коментирапред PoligrafF.net директорътна ОП „Транспорт“ – Андрей Рунчев.

Информационнитабла и видеонаблюдение ще има по всички спирки – и по съществуващите спирки,между които ще се движат „захранващите линии“, и по новите станции, които щеобслужват бързата автобусна линия. Към старите ще бъдат издигнати стълбове,които ще носят камерите и таблата, а при новите системата ще бъде вградена.

„Информационнитетабла ще показват оставащите минути до пристигането на линията или линиите,обслужващи спирката. Транспортните линии ще бъдат указвани с номера си“, посочиРунчев, като уточни, че най-вероятно бързата автобусна линия ще получи цифровоозначение.

По думите му, врамките на обществените обсъждания гражданите са посочили, че това би билопо-подходящото означение. Първоначално общината нарече линията „метро на колела“,а в документацията по проекта фигурира абревиатурата BRT. По света пък подобни линии получават цветниобозначения и имена. Бургазлии обаче предпочитат да чакат автобус с определенномер.

Новататранспортна схема ще влезе в сила паралелно с въвеждането на електронната система затаксуване. Вероятно до пролетта бургазлии и гостите на града ще плащатпосредством електронни карти. Пускането на новите автобусни линии иелектронното билетче ще бъде придружено със сериозна информационна кампания,подчерта Рунчев.

„Подобна мащабнапромяна не може да се направи без да запознаем детайлно хората с новата система“,успокои директорът на ОП „Транспорт“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега