Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Започна 51-вото заседание на Общински съвет

Автор: "PoligrafF", от 28.04.2015 0
Днес общинските съветници на Бургас се събират за 51-вото си заседание. В дневния ред влизат общо 68 въпроса, по които местните представители трябва да вземат решение.

Днес общинските съветници на Бургас се събират за 51-вото си заседание. В дневния ред влизат общо 68 въпроса, по които местните представители трябва да вземат решение. Голяма част от темите засягат цени и тарифи на обекти и събития в града. Съветници от НФСБ са внесли и докладна, с която предлагат кметът Димитър Николов да отправи едномесечна покана за приключване на един от най-проточилите се проекти - пл. “Св. Св. Кирил и Методий”.

Там бе изграден подземен паркинг с прилежаща инфраструктура - самия площад. Проектът стартира през февруари 2011-а година, но поради различни проблеми и забавяния, вече три години лентата не е прерязана, макар срокът да бе 370 дни. Очакваше се това да стане през декември миналата година, след това срокът се удължи до Великден. Площадът вече е открит, но не и завършен.

В дневния ред на съветниците влиза и утвърждаването на тарифи за паркиране в града. Очаква се в Бургас да се запази цената от 1 лев на час за общинските паркинги и Синя зона. Месечният абонамент ще струва 200 лева. Използването на велосипед под наем също ще струва 1 лев на час, а абонаментната карта - 2 лева. Ще бъдат гласувани и входните такси за музеите, както и промяна в тарифите за временните обекти.

Освен това, днес съветниците ще трябва да гласуват определянето на стадионите “Лазур” и “Черноморец” за публична общинска собственост, което ще позволи използването им по предназначение, както и облагородяването на тези площи.

По предложение на кмета Николов, в дневния ред влиза и допълнение на плана за градско възстановяване и развитие на Бургас. В допълнението влиза облагородяването на административни сгради, детски площадки и дворни площи на учебни заведения.

Днес ще бъде определен и реда за избор на нов директор на четири медицински заведения. Договорите на настоящите управители изтича в края на годината, което налага избора на нова администрация.

В дневния ред влиза и преименуването на алеята под Лунапарка в Морската градина да носи името “Журналист”. Причината е 120-ата годишнина от създаването на Съюза на българските журналисти. Общинските съветници ще трябва да изберат и представител на Община Бургас в общото събрание на акционерите на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Иде пролетта, близо е...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или