Затворник съди държавата за липса на културен живот в затвора

Автор: "PoligrafF" , от 05.10.2018 0
Съдът отхвърли исковете като неоснователни.

Затворник, излежаващ доживотна присъда за умишлено убийство, заведе иск срещу държавата за липса на културен живот в затвора. Куриозното дело е за обезщетение от 50 000 лева. Признатият за виновен в тежкото престъпление твърди, че не са му осигурени културни и информационни мероприятия, което му причинило гняв, яд, безсъние, болка, дискомфорт, загуба на вяра в държавността, загуба на развитие, нежелание за живот.

37-годишният мъж предяви претенция за 10 000 лева от Министерството на правосъдието и още 40 000 лева от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ заради “нечовешко и унизително отношение от администрациите на същите ведомства”, предава “Дарик”.

От затвора вече представиха доказателства, че на затворника са предоставяни вестници. Той е имал и достъп до книги от библиотеките на местата за лишаване от свобода. Можел е също така да си пазарува от затворническата лавка. В Стара Загора имал и достъп до кабелна телевизия. В общите мероприятия обаче не можел да участва, тъй като е осъден на доживотен затвор. В Пазарджик пък му позволявали да посещава клуба по интереси и да играе шах, табла, карти.
 
С тези мотиви съдия Георги Видев отхвърли исковете като неоснователни. Освен това те се оказаха изтекли по давност. Лишеният от свобода е осъден да плати разноските по делото, както и по 100 лева на ресорните министерство и дирекция.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или