За втори път в Поморие се проведе уникално състезание за бебета

Автор: "PoligrafF", от 04.06.2017 0
Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“.

Десетки „Маратонци с памперси” се надпреварваха в „Спринтова дисциплина 4х4” – четири метра на четири крака. Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“. Стартът на игрите беше официално даден от заместник-кмета Илия Джингов.

Той побърза да уточни: “Днес няма да има победители и победени. Важното е всички да се забавляват и да прекарат един незабравим семеен празник заедно”. За да подкрепят децата, на площадката бяха дошли народният депутат Ася Пеева и Атанас Атанасов – регионален експерт към Министерството на младежта и спорта. Вокална група „Слънчев ритъм” с ръководител Рада Джафарова и децата от ДГ „Веселушко“ също поднесоха своя поздрав към всички присъстващи.

Музикалната програма, пъстрото състезателно трасе и изобилието от подаръци бързо привлякоха десетки участници на възраст от 6 месеца до 3 години. Те се включиха в различните надпревари, придружавани от своите семейства.

Слалом с бебешки колички, бързо простиране и скоростно лазене предизвикаха много смях и усмивки, но предизвикаха и спортния хъс на участниците. Водещата Аделина Чолева – Експерт „Спорт“ към Община Поморие окуражаваше малките палавници, а постиженията им бяха оценявани от компетентно жури с педагози от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“. Всички получиха подаръци, осигурени от Община Поморие, а победителите се окичиха и с медали.

Гости на празника бяха лекари от РЗИ – Бургас, които даваха безплатни консултации на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Успоредно с това, специалистите правеха и безплатни замервания  с три апарати: Анализатор на телесни мазнини, Алкоочила и Пи Ко Смокърлайзер.

Спортният празник „Победители с мама и татко“ се проведе за втора поредна година и беше достоен завършек на Европейската седмица на спорта. Целта на мероприятието бе да припомни, че макар и малка, спортът е ключова част от цялостната социализация и изграждане на подрастващите като личности и че активните родители раждат и възпитават активни деца.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или