За втори път в Поморие се проведе уникално състезание за бебета

Автор: "PoligrafF", от 04.06.2017 0
Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“.

Десетки „Маратонци с памперси” се надпреварваха в „Спринтова дисциплина 4х4” – четири метра на четири крака. Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“. Стартът на игрите беше официално даден от заместник-кмета Илия Джингов.

Той побърза да уточни: “Днес няма да има победители и победени. Важното е всички да се забавляват и да прекарат един незабравим семеен празник заедно”. За да подкрепят децата, на площадката бяха дошли народният депутат Ася Пеева и Атанас Атанасов – регионален експерт към Министерството на младежта и спорта. Вокална група „Слънчев ритъм” с ръководител Рада Джафарова и децата от ДГ „Веселушко“ също поднесоха своя поздрав към всички присъстващи.

Музикалната програма, пъстрото състезателно трасе и изобилието от подаръци бързо привлякоха десетки участници на възраст от 6 месеца до 3 години. Те се включиха в различните надпревари, придружавани от своите семейства.

Слалом с бебешки колички, бързо простиране и скоростно лазене предизвикаха много смях и усмивки, но предизвикаха и спортния хъс на участниците. Водещата Аделина Чолева – Експерт „Спорт“ към Община Поморие окуражаваше малките палавници, а постиженията им бяха оценявани от компетентно жури с педагози от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“. Всички получиха подаръци, осигурени от Община Поморие, а победителите се окичиха и с медали.

Гости на празника бяха лекари от РЗИ – Бургас, които даваха безплатни консултации на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Успоредно с това, специалистите правеха и безплатни замервания  с три апарати: Анализатор на телесни мазнини, Алкоочила и Пи Ко Смокърлайзер.

Спортният празник „Победители с мама и татко“ се проведе за втора поредна година и беше достоен завършек на Европейската седмица на спорта. Целта на мероприятието бе да припомни, че макар и малка, спортът е ключова част от цялостната социализация и изграждане на подрастващите като личности и че активните родители раждат и възпитават активни деца.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или