За втори път в Поморие се проведе уникално състезание за бебета

Автор: "PoligrafF", от 04.06.2017 0
Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“.

Десетки „Маратонци с памперси” се надпреварваха в „Спринтова дисциплина 4х4” – четири метра на четири крака. Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“. Стартът на игрите беше официално даден от заместник-кмета Илия Джингов.

Той побърза да уточни: “Днес няма да има победители и победени. Важното е всички да се забавляват и да прекарат един незабравим семеен празник заедно”. За да подкрепят децата, на площадката бяха дошли народният депутат Ася Пеева и Атанас Атанасов – регионален експерт към Министерството на младежта и спорта. Вокална група „Слънчев ритъм” с ръководител Рада Джафарова и децата от ДГ „Веселушко“ също поднесоха своя поздрав към всички присъстващи.

Музикалната програма, пъстрото състезателно трасе и изобилието от подаръци бързо привлякоха десетки участници на възраст от 6 месеца до 3 години. Те се включиха в различните надпревари, придружавани от своите семейства.

Слалом с бебешки колички, бързо простиране и скоростно лазене предизвикаха много смях и усмивки, но предизвикаха и спортния хъс на участниците. Водещата Аделина Чолева – Експерт „Спорт“ към Община Поморие окуражаваше малките палавници, а постиженията им бяха оценявани от компетентно жури с педагози от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“. Всички получиха подаръци, осигурени от Община Поморие, а победителите се окичиха и с медали.

Гости на празника бяха лекари от РЗИ – Бургас, които даваха безплатни консултации на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Успоредно с това, специалистите правеха и безплатни замервания  с три апарати: Анализатор на телесни мазнини, Алкоочила и Пи Ко Смокърлайзер.

Спортният празник „Победители с мама и татко“ се проведе за втора поредна година и беше достоен завършек на Европейската седмица на спорта. Целта на мероприятието бе да припомни, че макар и малка, спортът е ключова част от цялостната социализация и изграждане на подрастващите като личности и че активните родители раждат и възпитават активни деца.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или