Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

За десета година Бургас търси най-добрия специалист по здравни грижи

Автор: "PoligrafF", от 27.08.2018 0
Призът ще бъде връчен на специална церемония през месец септември.

За десета година в Бургас ще бъде връчена наградата “Света София”, с която се отличават най-добрите специалисти по здравни грижи в региона. Номинациите ще се приемат до 10-и септември, а победителят ще бъде избран от жури, съставено от представители на съсловни организации.

Своето предложение за здравен специалист на годината може да даде всяко лечебно заведение или пациентска организация. Претенденти за статуетката “Света София” могат да бъдатмедицински сестри, акушерки, рехабилитатори, клинични и рентгенови лаборанти, отличили се с професионализма си.

Всяка номинираща институция може да подаде неограничен брой предложения на адрес гр. Бургас, ул. Възраждане 13, до административния директор на МЦ „Света София“ или онлайн на e-mail: Pr.bojinova@saintsofia.com. Бланката за номинации може да бъде изтеглена от сайта на медицинския център.

В последните години с намаляването на специалистите по здравни грижи, още по-осезателно се усеща ролята, която те играят в оздравителния процес. Връзката медицински специалист - пациент е от съществено значение за хода на лечението, защото именно в болницата всеки човек се чувства уязвим. 

Винаги е имало специалисти по здравни грижи, които се отличават от другите.  Те са тези, които не престават да се учат, които с любов полагат грижи към пациентите, които, въпреки изтощението и недоспиването, не пестят отношение и мили думи.

Именно заради високата оценка, която специалистите по здравна грижа заслужават, през 2008-ма година собственикът и основател на МЦ „Света София“ и университетска болница „Дева Мария“- Семир Абумелих, учредява наградата „Света София“ като признателност за техния труд и отдаденост.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или