За дявола, тамяна, клиента и VIVACOM

Автор: "PoligrafF", от 02.07.2012 7
Тази поучителна история започна на 2 юни. Да, да, този 2 юни - преди 28 дни. Тогава след дълго терзание над дилемата коя от всички неизгодни оферти за мобилен интернет на родните мобилни оператори да избера, се спрях на тази на VIVACOM - не като най-привлекателната, а като (уж) най-малко неизгодната за потребителя. Избрах пакет Traffic Unlimited S с цена 10 лв. и сключих договора.

Тази поучителна история започна на 2 юни. Да, да, този 2 юни - преди 28 дни.  Тогава след дълго терзание над дилемата коя от всички неизгодни оферти за мобилен интернет на родните мобилни оператори да избера, се спрях на тази на VIVACOM - не като най-привлекателната, а като (уж) най-малко неизгодната за потребителя. Избрах пакет Traffic Unlimited S с цена 10 лв. и сключих договора.

Бях изрично предупреден, че всиииичко ми е безплатно, само ще си вземат 20 лв.предплата, които ще ми се приспаднат от сметките, след като платя навреме първата си сметка, която аз наивно смятах за 10 лв. Дотук всичко добре, и вълкът сит, агнето олекнало с 20 лв. без да е ползвало и килобит нет, но както и да е, бял кахър.  

Тръгнах към вкъщи с логичната мисъл около 2 юли да очаквам квитанция, смс или каквато и да е друга форма на уведомление, че имам седмица или 10 дни иликакъвто и да е друг срок да платя тази заветна първа сметка от 10 лв.

Моментът на отрезвяването и горчилката в устата настъпи на 26 юни. Получих сметка, в която първо се оказаче моят Unlimited трафик първо се отчита, и второ се отчита не от кого да е, а от някой ясновидец и далечен наследник на Нострадамус. Ако сте в недоумение, сега ще го разсея.

Всъщност, с първата фактура, чийто срок за плащане естествено беше изтекъл на 25 юни, т. е. ден преди да я открия в пощата си, дойде не една, а цели две сметки. Оказа се, че милите ми “домакини” от VIVACOM имали практиката да отчитат на 8-мо число.  Т. е. заветната първа сметка, която всеки новодоговорец трябва плати изрядно в срок, за да му върнат депозита от 20 лв. е била дължима след 8 юни или има-няма 6 дни след сключването на договора (!). Сметката, разбира се, не е грандиозна - 1,61 лв., но:

А: Никой не те уведомява, че датата на падеж е 8 юни, а не датата на подписване на дотовора и

Б: Никой не те уведомява, че имаш сметка изобщо - ни фактура, ни смс, ни дявол. Любезната дама в офиса ми каза, че нямало как да ми пращат смс, тъй като картата, която се поставя в модема била само за Интернет. Чудно тогава защо при подписване на договора ти искат някакъв мобилен телефон за връзка, изобщо...

Съответно аз съм пресрочил първата си сметка, която съм дължал 6 дни след пуснатето на услугата и изкараните с труд 20 лв. потънаха безвъзвратно в джоба на монополиста. Тук обаче идва забавната част. Както споменах, в прескочилата с ден крайния срок за плащане фактура, сметките бяха две. Втората, забележете, е за отчетния период от 8 юни до 7 юли. Да, очите ви са съвсем наред. 7 юли. При положение, че сметката пристигна на 26 юни, а аз пиша тази поучителна история на 30 юни. Някакси, някой е отчел, че за следващите 9 дни до 7 юли, аз ще изразходвам мегабайти за общо 8,33 лв. Наистина страхотни ясновидци работят за VIVACOM, а? 

А невероятната част във всичко това, е че аз трябва да заплатя за това неясно как, метафизично измерено бъдещо потребление до 7 юли, не по-късно от 25 юни. При това двете събрани в едно сметки са обложени и с ДДС, в резултата на което се оказва, че пакетът ми за 10 лв. всъщност ми струва 11,93 лв. (поне) на месец, плюс 20 лв. заминали за благосъстоянието на достопочтенните VIVACOM…

От тази поучителна история следват няколко очевидни извода: Първо, няма безплатен обяд. Второ, монополистите в България се мислят за безнаказани, нямат никакво чувство за етика и коректност към потребителя, както и капка далновидност как да го задържат. Търси се само нелоялно обвързване с цел бърза печалба. Трето и последно, бягайте колкото се може по-далеч от VIVACOM, като дявол от тамяна. И за нищо на света не поглеждайте назад!

 

Източник: Онзи, който обича морето... и не само

Добави в Svejo

Коментари (7)

Доволен от Виваком, 02.07.2012, 11:58
Това,че Вие не сте били разбрали ,че винаги първата фактура е една цяла такса и една частична от датата на сключване на споразумението до датата н зануляването на фактурата не прави тази компания лъжец и измамник.грешката си е изцяло ваша, че не сте се поинтересували кога точно ще ви излезе първата фактура.А и плюс това във всеки един екземпляр на договорите си пише кога се занулява сметката на даденто лице.Единствено може да се сърдите на Вас на никой друг.(и депозита от 20 лв. ще ви дъде върнат след първа платена фактура във срок)Приятен ден!!!
Владо, 02.07.2012, 12:48
Ха, ха, ха защитник на уникално "бързата" услуга за "без пари" .)smilesmilesmile Брей не знаех, че има мазохисти. smilesmile За договора си прав, да са чели, но услугата им е голяма пръчка. smile
Доволен от Виваком, 02.07.2012, 16:17
Тук не става въпрос за "бързата" услуга,а за фактурата.Естествено ,че ако ползваш мобилния интернет в "Сусурлево" или "Пичковци" няма да е никак хубав. Така че тази статия която е написано по горе не е никак вярна.smile има си оператори обаждаж се казваш им къде ще ползваш интернета и те ти казват дали ще е на ниво или не.Поне с мен е така. За мен Виваком е единствения от трите оператори които до сега не са ме излъгали и не съм платил и 1ст.повече.За другите два може много да се изпише.Всичко хубаво!!!
Евгени, 02.07.2012, 17:13
Абе какво се карате, това не е точно статия(щом е в тази рубрика, значи е от някой блог или друг сайт), а изповед на някой си клиент на Виваком, които заедно с Ментел и Грабел са един дол дренки. Човекът, който го е писал е недоволен от услугите им, аз също, тъй че няма нужда от спор!
Доволен от Виваком, 02.07.2012, 19:32
Никой не спори просто изказваме мнениеsmile
anonymous, 08.07.2012, 13:06
abre hora 20-30-50lv pove4e ili po malko vse taq s kvo shte vi pomognat neznam trqbvat ni hilqdi na mesec za da se jivee normalno v taq fakana darjava ne vsi4ki imame banki kato bate boiko
Вашето име, 23.07.2012, 13:03
Аз страдам от техните сателитки, които се смущавали от...wi-fi мрежата и за това могат да излизат от строя.Звъня през седмица, държат ме средно по 10 минути или три лева и петдесет стотинки, а допълнително нахалстват за да си подобрели мрежата!Излиза, че сте не само спонсор,а и опитно зайче! Пожелавам им скорошно поглъщане от китайците хахахаха

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или