За платените агитки по протестите

Автор: "PoligrafF", от 21.06.2013 2
Платени агитки гастролират по партийните протести. На демонстрантите се дават пари, за да подкрепят определена политическа сила. Това разказва 18-годишен младеж, който е категоричен, че не става дума за мирните протести от последната седмица, а за организирани партийни мероприятия, съобщава bTV.

Платени агитки гастролират по партийните протести. На демонстрантите се дават пари, за да подкрепят определена политическа сила. Това разказва 18-годишен младеж, който е категоричен, че не става дума за мирните протести от последната седмица, а за организирани партийни мероприятия, съобщава bTV.  

За Георги Флоров протестите са начин да припечели пари. Казва, че хората като него са много и се познават. Всички са платена публика във фирми, които набират статисти за телевизионни предавания. Всяка демонстрация ги ангажира само за по два-три часа на ден, а парите се дават на ръка. Последната му оферта е дошла във вторник от партията на Волен Сидеров.

„Една приятелка ме попита във Фейсбук дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори - за „Атака”, 15 лева плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта,” разказва Георги. По думите му, организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя. „Тя ми каза на мен, на нея й е казал някой друг,” допълни младежът.

Вместо да се влее в редиците на платената агитка на „Атака”, Георги решава да разкаже за схемата и тарифите, по които се набират клакьори. И този път предложението стига до него през социалната мрежа, а оферти получава и по телефона и ги записва. „Ако имаш някакви приятели, да дойдеш с тях на протест за „Атака”. За 2-3 часа, 15 лева, няколко дена. Осигуряваме храна и така,” казва организаторът в телефонната слушалка. Офертата важи за няколко дни, а сборният пункт е пред църквата „Александър Невски”.

„Вече четири дни е имало платени протести на „Атака”. Ако харесат някого, го водят и на други протести и им предлагат да минат на по-високо ниво – да намерят определен брой хора за протест. Освен 15-те лева, на протестиращите в подкрепа на Волен Сидеров се обещава и храна, твърди Георги. Обикновено става дума за парче пица или сандвич.

Казва, че е натрупал опит като платена партийна агитка - участвал е във февруарските демонстрации, заради които правителството на ГЕБР подаде оставка, и неведнъж е излизал на улицата за пари. „За свалянето на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов пак имаше платени протести. От „Атака” раздаваха по 5 лева на младежи, на възрастни жени – всичко, което може да ходи и е на крака.

На 19 февруари, за обесването на Васил Левски, бях в групата на „Атака”, която идваше към паметника. Те бяха платени и аз бях там. Всичко им е платено, това трябва да се знае,” подчерта Георги Флоров. Младежът твърди, че във февруарските протести са участвали хора, за които 5 лева и сандвич са много пари. Той обаче посочва, че плащат и други партии.

„И БСП, аз дори съм привърженик на ГЕРБ, но и те са имали платени протести. Когато Борисов подаде оставка, протестът в негова подкрепа беше платен,” каза той. От ГЕРБ и от „Атака” категорично отрекоха, че плащат на хора, за да ходят на протестите.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или