Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За първи път в Бургаска област бе извършена иновативна операция на рак на простатната жлеза

За първи път в Бургаска област бе извършена иновативна операция на рак на простатната жлеза

Иновативната интервенция е създадена от националния консултант по урология проф. д-р Чавдар Славов.

За първи път вБургаска област бе извършена иновативна операция на рак на простатната жлеза. Експертите вКлиниката по урология към УМБАЛ "Дева Мария", под ръководството на националния консултант по урология проф. д-р Чавдар Славов, извършиха радикална простатектомия по модерен и щадящ пациента метод.

Иновативната интервенция е създадена от проф. Славов чрез надграждане на традиционния метод за опериране на простатен карцином прилагайки метода на Патрик Уолш. Методът включва ниско, но разширено отваряне на долната част на коремната стена, като позволява широк и по удобен достъп до простатната жлеза и целия малък таз, което позволява добрата видимост и съхранението на съдово нервния сноп, чието съхранение запазва еректилната функция, контролираното отделяне на урина гарантира липсата на пост оперативни евентрации.

Благодарение на иновацията, кръвозагубата е минимизирана до ниво на лапароскопска операция, възстановяването е по-бързо и болничният престой е максимум седмица. Към момента 62-годишният пациент е в стабилно състояние и се възстановява, посочват от УМБАЛ "Дева Мария". Той едиагностициран с карцином на простатната жлеза преди по-малко от два месеца. Закратко време са му направени всички необходими изследвания и е определен катоподходящ за тази операция.

Прогнозите са повече от оптимистични и споредлекарския екип пациентът има всички шансове за оптимално качество на живот следоперацията. Самият той, няколко часа след интервенцията, потвърди, че сечувства добре и благодари за адекватната и бърза реакция на лекуващите голекари.  

Чл. кор. Проф.Славов, който е главен методичен ръководител на урологичната клиника към УМБАЛ"Дева Мария" вече 5 години,  напомня, черакът на простатната жлеза е на второ място по смъртност при мъжете след ракана белия дроб. Статистически, между 26 и 28% от случаите завършват фатално,заради късното диагностициране. Само за последната година в България са откритинад 3200 новозаболели и може да се говори за епидемичен характер на болестта.

Добратановина е, че у нас се прилагат едни от най-добрите правила при диагностика инапредъкът в борбата с болестта е значителен. Всеки мъж над 50 години има правона годишен профилактичен кръвен тест за туморен маркер PSA при своя личен лекар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега