За 2 дни разпродадоха тиража на възпоменателната монета за Европредседателството

Автор: "PoligrafF", от 04.01.2018 0
Тя бе пусната в продажба на 2-ри януари и предизвика бурен интерес.

В рамките на два дни се изчерпа тиража на възмоменателната монета от 10 лева, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя бе пусната в продажба на 2-ри януари и предизвика бурен интерес.

Монетата бе изсечена в тираж от 3 000 бройки, от които само 2 000 стигнаха до касите на БНБ. Останалите 1 000 бяха закупени от Министерството на Европредседателството, което ще ги използва за подаръци на участниците в събитията от програмата.  

Днес от монетата, която се продаваше за 66 лева, няма останали бройки. Към нея интерес проявиха не само колекционери от цялата страна, но и стотици граждани без нумизматични интереси. Опашките не секнаха и през втория ден, като касите на БНБ работиха под пълна пара, предава БНТ.

Монетата е изработена от сребро с проба 999/1000 и е с тегло от 20 грама. Диаметърът й е 40 мм. На лицевата страна на монетата в позлатения вътрешен кръг има емблемата на Българската народна банка с годината „1879“ върху лентата; под нея на два реда – номиналната стойност „10 ЛЕВА“; околовръст надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА” и годината на емисията „2018“.

На обратната страна на монетата в позлатения кръг има логото на Българското председателство; околовръст надписи „Българско председателство на Съвета на ЕС“ и „eu2018bg“.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или