Златни правила за успешна кариера

Автор: "PoligrafF", от 01.07.2011 0
Много хора не разбират защо не им върви в работата. Те не виждат причина да не ги повишат или да не се издигнат. И на пръв поглед е така. Те работят, вършат своите задължения, вършат дори и работата на колеги, шефове и нищо.

Много хора не разбират защо не им върви в работата. Те не виждат причина да не ги повишат или да не се издигнат. И на пръв поглед е така. Те работят, вършат своите задължения, вършат дори и работата на колеги, шефове и нищо.

 Защо е така? Ето и отговорът:   Успехът в работата не се дължи само на вашето старание. На първо място вие трябва да изглеждате добре, да говорите добре и да правите добро впечатление. Дрехите, прическата, ръцете, ноктите, всичко това прави впечатление. Бъдете усмихнати и не съдавайте напрежение. Харесайте се на околните и бъдете харизматични. Външният вид е много важен и от него зависи около 60 процента от успеха ви.  

Следващите 20 процента зависят от вашата популярност. Бъдете известни и познати на останалите. Нека знаят кой или коя сте и какво правите. Излезте от анонимността. Нека се говори за вас. По възможност хубави неща. Правете впечатление на останалите. Говорете си с колегите по време на паузите и обедната почивка. Отделете време да опознаете останалите и да сте наясно с йерархията във фирмата.  

Последните 20 процента се дължат на работата ви. Да, точно така само 20 процента. Този процент зависи от типа фирма, в която работите, но в общия случай е така. За съжаление на повечето места у нас, работата остава на заден план. Може да са само 20 процента, но са от значение. Бъдете отговорни към задълженията си.  

Бъдете последователни, изисквайте правилно отношение към себе си и преследвайте целите си. Отстоявайте позициите си, защото в противен случай няма да постигнете мечтаната кариера. Научете се да изисквате, така както се изисква и от вас и ще имате успех.

 

Източник: suetno

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Другото лице на есента - в него няма пищно изобилие от цветове, само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или