Златното момиче Стефани Кирякова: Посвещавам златния си медал на теб, мамо!

Автор: "PoligrafF" , от 19.09.2018 0
17-годишната бургазлийка сподели за личното си предизвикателство да излезе на подиума в неделя.

В неделя новите златни момичета на България завоюваха златни медали на пет обръча от Световното първенство по художествена гимнастика, доказвайки, че с талант, работа, хъс и смелост победите са постижими. За една от тях обаче тази победа струва много повече.

Стотици споделиха изпълненото с емоции признание на Стефани Кирякова, която използва социалната мрежа “Facebook”, за да сподели за личното си предизвикателство да излезе на подиума, да изиграе съчетанието си и да получи златния медал.

17-годишната бургазлийка разказа, че няколко седмици преди Световното майка й е получила инсулт, заради който е загубила говора си и движението на дясната си ръка. “Когато научих новината целият ми свят се преобърна...”, сподели тя на стената си, след което публикува емоционално писмо до своята майка.

Ето откъс от писмото на Кирякова до майка й:

”Скъпа мамо, исках да дойда при теб в този труден момент, толкова много исках да се върна в Бургас. Исках да бъда в болницата при теб, да хвана ръката ти и да ти кажа, че всичко ще се оправи. Но нямаше как оставя отбора и знаех, че ти също не го искаш. (…) Реших, че ще играя на Световното заради теб, мамо! Не само ще играя, но обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка!
Когато с момичетата го направихме и се качихме на най-високото стъпало си спомних как когато бях малка гледахме предишния отбор по телевизията вкъщи и ти винаги плачеше на българския химн. Питах те защо, а ти ми отговаряше: “Защото знам, че един ден ти ще станеш световна шампионка и заедно ще пеем българския химн, ще видиш!”
Не можех да повярвам, че този ден наистина дойде. Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! И въпреки, че сега не можеш да говориш, в моето съзнание аз чувах само твоя глас: “Ето Стефани, ти наистина успя!”
Посвещавам златния си медал на теб, мамо”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или