Златното момиче Стефани Кирякова: Посвещавам златния си медал на теб, мамо!

Автор: "PoligrafF" , от 19.09.2018 0
17-годишната бургазлийка сподели за личното си предизвикателство да излезе на подиума в неделя.

В неделя новите златни момичета на България завоюваха златни медали на пет обръча от Световното първенство по художествена гимнастика, доказвайки, че с талант, работа, хъс и смелост победите са постижими. За една от тях обаче тази победа струва много повече.

Стотици споделиха изпълненото с емоции признание на Стефани Кирякова, която използва социалната мрежа “Facebook”, за да сподели за личното си предизвикателство да излезе на подиума, да изиграе съчетанието си и да получи златния медал.

17-годишната бургазлийка разказа, че няколко седмици преди Световното майка й е получила инсулт, заради който е загубила говора си и движението на дясната си ръка. “Когато научих новината целият ми свят се преобърна...”, сподели тя на стената си, след което публикува емоционално писмо до своята майка.

Ето откъс от писмото на Кирякова до майка й:

”Скъпа мамо, исках да дойда при теб в този труден момент, толкова много исках да се върна в Бургас. Исках да бъда в болницата при теб, да хвана ръката ти и да ти кажа, че всичко ще се оправи. Но нямаше как оставя отбора и знаех, че ти също не го искаш. (…) Реших, че ще играя на Световното заради теб, мамо! Не само ще играя, но обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка!
Когато с момичетата го направихме и се качихме на най-високото стъпало си спомних как когато бях малка гледахме предишния отбор по телевизията вкъщи и ти винаги плачеше на българския химн. Питах те защо, а ти ми отговаряше: “Защото знам, че един ден ти ще станеш световна шампионка и заедно ще пеем българския химн, ще видиш!”
Не можех да повярвам, че този ден наистина дойде. Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! И въпреки, че сега не можеш да говориш, в моето съзнание аз чувах само твоя глас: “Ето Стефани, ти наистина успя!”
Посвещавам златния си медал на теб, мамо”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или