Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

ИАМН и прокуратурата проверяват случай с починало 11-месечно бебе

Автор: "PoligrafF", от 02.10.2019 0
Проверка е назначена и от Окръжната прокуратура в града.

ИА “Медицински надзор” започна извънредна проверка в МБАЛ “Св. Иван Рилски - Разград” във връзка със случай на починало 11-месечно дете в инфекциозното отделение на болницата. Това съобщиха от контролния орган.

Проверка е назначена и от Окръжната прокуратура в града. Постъпила е жалба от родителите на момченцето, които са убедени, че става дума за лекарска грешка. Разследването ще се извърши от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Разград.

Ще бъде изискана цялата медицинска документация от постъпването на детето в болничното заведение до смъртта му на 24 септември тази година, както и резултатите от аутопсията и вътрешната проверка в болницата и проверката на РЗИ – Разград по случая. Предстоят разпити за всички медицински лица, участвали в лечението на детето.

След извършването на следствените действия и преценка на събраните материали ще бъде назначена комплексна съдебномедицинска експертиза, която трябва да установи причината за смъртта на момченцето.

Според разказа на майката - Йоана Николова, детето е постъпило в лечебното заведение с пневмония на 15-и септември. Седмица по-късно от педиатрията го изписват, за да бъде пренасочено към инфекциозно отделение с диария и повръщане. Три дни по-късно бебето издъхва.

”В епикризата от детско отделение пише, че няма придружаващи заболявания. В епикриза от заразно пише двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия. След 4 дена аз получавам нова епикриза от заразно със същите дати със допълнено придружаващо заболяване Синдром на Рей. Как и кой реши, че детето ми има някакви заболявания и синдром на Рей, при положение, че аутопсията все още не е излязла окончателно. И ако ги е имало защо никой доктор не ми каза”, написа Николова в социалната мрежа Facebook.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или