Измамничка събира дарения с фалшив профил във Facebook

Автор: "PoligrafF" , от 09.05.2018 0
Зачестяват случаите на измамници, които използват социалните мрежи за схеми с благотворителни акции.

Зачестяват случаите на измамници, които използват социалните мрежи за схеми с благотворителни акции. За една такава алармират от Нова телевизия. Потребителка с фалшив профил на малко момче набира средства за дете, чийто баща е тежко пострадал при катастрофа.

Когато някой предложи да му помогнат като разгласят случая чрез медиите, той категорично отказва. Оказва се, че нито един от приятелите на момчето в социалната мрежа не го познава лично. Самият профил не съдържа почти никаква информация за детето, а снимките са на различни хора.

Това, което присъства, като информация, е банковата сметка, по която се набират средства. Тя пък не е дарителска, показва справка в банката, а е на физическо лице - жена от Неделино. Според обясненията на въображаемото дете, сметката е на леля му. Проверка показва, че титулярката няма племенник.

Подобни схеми са все по-често срещани. Сърцераздирателни истории трогват десетки, които не просто даряват средства, а разпространяват мълвата, организират и акции. Експерти съветват, преди да решим да подадем ръка, да проучим внимателно този, на когото сме решили да помогнем.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Новият туристически информационен център в сърцето на Бургас ще посреща…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или