Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Изненадващо отмениха делото срещи Пламен Дишков-Кела

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2015 0
Неочакван обрат е получило възобновеното производство за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, обвинени за което са Пламен Дишков-Кела и Тодор Неделчев-Недьо. Процесът срещу двамата влезе във февруарския график на Бургаския окръжен съд.

Неочакван обрат е получило възобновеното производство за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, обвинени за което са  Пламен Дишков-Кела и Тодор Неделчев-Недьо. Процесът срещу двамата влезе във февруарския график на Бургаския окръжен съд. За него бяха предвидени цели 4 дни, първият от които 19 февруари.Насрочването обаче внезапно е било отменено и папката с всички доказателства изпратена в Апелативния съд, пише. в. “24 часа”.

През последните няколко месеца делото се прехвърля от една инстанция на друга. Прокуратурата подготви обвинителен акт още през есента, внесе го в съда, но съдия Събчо Събев го върна, тъй като според него материалите по делото не са били предявени по законно установения ред на обвиняемия Дишков.Наблюдаващият прокурор обаче не се съгласи с магистрата и пусна частен протест до Апелативен съд. Делото остана там ноември, декември и част от януари. В крайна сметка протестът бе уважен и папката със събраните доказателства отново препратена в Бургаския окръжен съд.

Магистратите дори намериха свободни дни още през февруари.Възможно е обратът е свързан със сигнал, пуснат до Инспектората на ВСС, смятат осведомени. Според сигнала с действията си до този момент съдът минира делото, тъй като каквото и решение да бъде постановено имало риск то да падне заради допуснатите нарушения. Едно от тях е, че по частния протест на прокурора се е произнесъл съдия, който е участвал в определяне на мерките за неотклонение на обвиняемите.Така казусът за убийството на Мастара  се заплете в мрежа от процесуални хватки.

Сега се очаква друг състав на  Апелативния съд да се произнесе дали делото да тръгне към съдебна зала или да се върне на прокуратурата за корекции по предявяването на доказателствата срещу Пламен Кела.Димитър Стаматов-Мастара бе убит с един изстрел от снайпер на 21 ноември 2002 г. Прекият извършител - Бойко Стоянов, е с влязла в сила 20-годишна присъда, която изтърпява вече 13-та година.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или