Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Източната районна артерия в "Меден рудник" ще е готова до края на годината

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2015 0
До края на годината трябва да приключи строителството на Източната районна артерия в к-с "Меден рудник". Това каза Магдалена Манолова, директор на ЦАУ "Възраждане", който включва и най-големият комплекс на Бургас, предаде радио "Фокус".

До края на годината трябва да приключи строителството на Източната районна артерия в к-с “Меден рудник”. Това каза Магдалена Манолова, директор на ЦАУ “Възраждане”, който включва и най-големият комплекс на Бургас.

Манолова обясни, че Районната артерия започва от изхода на комплекс “Меден рудник” в посока с. Твърдица - светофара и завършва с голямо кръстовище на бул. “Захари Стоянов”, това е пътят за Средец. “Общата дължина е около километър. 500 метра от въпросния участък е изграден, но в момента е в не много добро състояние. Настилката е компрометирана. Тротоарите също не са в много добро състояние. Осветлението от страната на Районен център “Меден рудник” не свети от доста време. В момента предстои цялостна рехабилитация на участъка.

Ще бъдат подменени бордюрите. Ще бъде изградена велоалея от страната на Зона Б. Ще се ремонтира осветлението, ще се преасфалтира настилката, така че тези 500 метра ще са много по-удобни за преминаване. От бензиностанцията до бул. “Захари Стоянов” няма изградена учила. Частично е изградена само в участъка на един нов магазин, но това не е пълният габарит на улицата. Около 900 метра е там участъка. Със сериозен габарит ще е въпросната улица. Движението ще се осъществява по три ленти по 3.5 м ширина. По средата ще има разделителен остров, който е решен като зелен такъв”, посочи Манолова, цитирана от радио “Фокус”.

Тя допълни, че ще има велоалея от дясната страна, тротоарни пространства, спирки на градския транспорт, защото от там ще минава и бързият автобус. В източната района артерия, кръстовището с бул. “Захари Стоянов”, ще бъде оформен доста сериозен зелен остров, каза още Манолова.Строителството на Източната пътна е част две от ЛОТ 2 на проекта за интегриран градски транспорт на Бургас. Общото финансиране за ЛОТ-а е около 10 милиона лв. като част е за изграждането и рехабилитацията на източната районна артерия. “До края на годината трябва да приключи строителството по целия ЛОТ. Освен въпросната артерия включва и велоалеята по протежението на целия булевард “Захари Стоянов” и нейното довършване, както и нова велоалея по бул. “Тодор Александров” в посока центъра на града.

Цялостна рехабилитация на улица “Спортна”, която е между стадиона и Гребния канал, и надлеза на “Черноморски риболов”, който ще бъде напълно ремонтиран. Ще се постави нова хидроизолация и ще се преасфалтира. До края на годината трябва да приключим със строителството на въпросните обекти”, посочи Манолова. “Фирмата вече доста сериозно навлиза, на няколко места се работи по районната артерия, вече се работи по велоалеите и може би до края на седмицата ще стартира и надлезът. Това от своя страна наистина ще затрудни движението и ще предизвика неудобство, но се надяваме на търпение и разбиране”, допълни тя.

”В крайна сметка желанието на всички е значително да се подобри и пътуването, и бързината, и сигурността. Реализирането на този обект ще доведе точно до това. Автобусът ще се движи в сегрегирана лента и това ще доведе до много по-бързо предвижване с градския транспорт”, каза още Манолова.    

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или