Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Иманярска група бе разбита при операция на столичните антимафиоти

Иззети са ръкописни записки и географски карти за местности и легенди за "съкровища"
Автор: "PoligrafF", от 13.10.2011 0
Разследването започнало, след като антимафиотите достигнали до информация, че 46-годишен мъж се занимава с незаконни археологически разкопки на територията на страната, както и с изкупуване и трафик на движими културни ценности зад граница. В хода на оперативната работа било установено, че криминално проявеният 46-годишния мъж ръководи четиричленна иманярска група.

Разследването започнало, след като антимафиотите достигнали до информация, че 46-годишен мъж се занимава с незаконни археологически разкопки на територията на страната, както и с изкупуване и трафик на движими културни ценности зад граница. В хода на оперативната работа било установено, че криминално проявеният 46-годишния мъж ръководи четиричленна иманярска група.

В рамките на акцията са извършени и претърсвания на различни адреси в столицата. Две старинни монети, фибула, множество списания и книги за археологията, ръкописни записки за археологически обекти и легенди за „съкровища”, множество патрони различен калибър, мобилен телефон, както и голяма сума пари са иззети от апартамента, в който е задържан вторият от групата.

Връх от копие, един камък с издълбан върху него кръст и пафта, състояща се от два елемента, били иззети от адрес в Банкя, който П.С. също ползвал.

От автомобил с марка „Санг Йонг Рекстън”, управляван от 57-годишния мъж, били конфискувани компактдиск с надпис „с. Гинци” и географска карта на местността. В нает от мъжа сейф пък били открити приблизително 100 000 евро. В жилището на третия задържан иманяр  били намерени и иззети преносим компютър и мобилен телефон. При претърсване в дома на четвъртия са конфискувани три металотърсача, лаптоп, три мобилни телефона и множество ръкописни записки и географски карти за местности и легенди за „съкровища”.

Още един металотърсач, както и 33 монети, разпределени в полиетиленови пликчета с надписи и поставени цени в чужда валута, апликация „човешко лице”, една старинна обица, три метални остриета, 16 цветни снимки на вещи и предмети, представляващи културно-историческа ценност, глинено гърне, метална канелка, старинна монета, два преносими компютра, мобилен телефон, осем патрона с калибър 30.06 и 137 боеприпаса „22LR” били открити при претърсвания на два адреса – в София и в с. Яна, ползвани от Е.В.

Спецоперацията е проведена под наблюдението на Софийската градска прокуратура. След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с прокурорско постановление на четиримата иманяри са наложени 72-часове мерки за задържане. Действията по разследването продължават.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или