Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Инвеститорите в кооперацията до ОУ "Каравелов" готвели протест

Автор: "PoligrafF", от 08.07.2019 0
Строителят се оплаква, че продължава да очаква от Общината да му предостави друг терен, където да осъществи проекта си, а междувременно губи средства заради клиентите, закупили имоти от проектираната кооперация.

Сагата със строежа в района на ОУ “Любен Каравелов” в комплекс “Възраждане” продължава. Месец след като Общината постанови прекратяване на строителните дейности теренът в действителност бе заравнен.

Това обаче далеч не означава край на казуса. Днес в редакцията ни пристигна Отворено писмо от името на управителя на строителната фирма, отговаряща за обекта - Николай Богов. В него той посочва, че продължава да очаква от Общината да му предостави друг терен, където да осъществи проекта си, а междувременно губи средства заради клиентите, закупили имоти от проектираната кооперация.

Споделяме с Вас отвореното писмо, без редакторска намеса:

”През месец май 2018 г. с мен се свързаха граждани, които поискаха да им построя жилищна сграда на обезщетение във въпросния имот до ОУ „Любен Каравелов“. Те разполагаха с всички необходими документи, че имотът е тяхна собственост, който е върнат от Община Бургас преди повече от 20 години с решение на съда. Имат издадена виза за проектиране от общината, даваща им право, след одобрение на проекта, да застроят терена. Съгласно приетия от Община Бургас подробен устройствен план в имота  се предвиждаше да бъде изградена сграда, която от страната на училището да завършва с калканна стена, с оглед предвиденото в плана бъдещо изграждане на подобна сграда в двора на училището.

През ноември 2018 г. заградих имота с ограда, поставих всички нужни табели, с което стана видно, че мястото се подготвя за строеж на жилищна сграда. Нито от управата на училището, нито родители, нито съседи, нито общината, нито някой друг не възрази, по какъвто и да било начин, срещу бъдещия строеж.

При започване на строежа установихме, че част от оградата на училището е изградена вътре в парцела, без за това да има каквото и да и разрешение от собствениците на имота. Независимо от това, че по силата на българското законодателство в този случай оградата е станала тяхна собственост и те имаха право да се разпореждат с нея както намерят за добре, преди да стартираме строителството проведохме среща с директора на училището г-жа Димова. На тази среща се съгласихме не само да  демонтирахме оградата на училището за наша сметка, а и да я възстановим  до 15.06.2019 г., тоест 20 дни от стартирането на строителството, като я монтираме по границата на парцела.  По нареждане на директора нашите служители прибраха оградата във физкултурния салон.

Два дни след  започване на строителните дейности, изведнъж срещу нас се стовари негативна кампания. Десетина родители протестираха, че се затварят прозорците на сграда, пригодена за почасов учебен център, която съгласно предвижданията на подробния устройствен план трябваше да бъде прилепена към калкана на нашата сграда. Бях и несправедливо обвинен, че съм навлязъл в територията на училището. Всички тези действия бяха в резултат от сигнала до общината, подаден от директора г-жа Анета Димова. Поради тези протести, Община Бургас ми забрани да строя и поиска да отчужди имота.

Веднъж общината одобрява всички строителни проекти, след това ми дава разрешение за строеж, което не е оспорвано от РДНСК и е влязло в сила,  открива ми строителна линия да строя, а впоследствие прави опит да си оттегли разрешението за строеж и там да не се строи. С административни мерки бях принуден да спра строителния процес и да консервирам строежа като заровя извършения изкоп и подготвителните дейности по фундамента, което е прецедент в строителната практика. Сами разбирате пълния абсурд на ситуацията!

В момента водим преговори с Община Бургас и кмета Димитър Николов да бъде предоставен друг парцел в района с по-добри показатели от сегашния, за да мога да си покрия огромните финансови загуби, които претърпях и които продължавам да търпя. Гражданите /нашите клиентите/ също очакват бързото решение от общината, а ако това не се случи през месец юли, те са готови и да протестират пред сградата на Община Бургас.

* * *
През годините винаги съм бил изряден и коректен. Клиентите са оставали доволни и никога не съм имал проблеми от подобно естество. Сега, „благодарение“ на някои личности, се опитват да ни обвиняват в какво ли не, да ощетят собствениците на имота и хората, които са закупили апартаменти.

Длъжен съм да защитя интересите на собствениците на терена, моите клиенти, доброто си име и авторитета на фирмата. Обръщам се към всички Вас за подкрепа, която ми е изключително нужна, за да се справя с бюрократичните безобразия!”

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или