Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Инж. Глосов: АПИ е спазила всички процедури по закон по отношение на пътя в Искърското дефиле

Автор: "PoligrafF" , от 27.08.2018 0
Състоянието на пътя е един от факторите за тежката катастрофа в събота.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е изпълнила всички процедури по закон като е изискала от строителя с 5 писма да отстрани констатираните дефекти на пътя през Искърското дефиле, заяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов в ефира на бТВ. Следващата стъпка е завеждането на съдебен иск и по съдебен ред да се накара фирмата да отстрани за своя сметка констатираните дефекти.

”Инженерът на проекта по FIDIС също носи отговорност и трябва да предприеме мерки за отстраняване на пропуските”, каза инж. Глосов. Пътят е в гаранция и тя изтича в края на тази година. Срокът е й 2 г.

Инж. Глосов подчерта, че на 5-те изпратени от агенцията писма от фирмата-изпълнител е получен един отговор за определяне на дата за провеждане на оглед. Той е направен и е посочен срок - до 15 август, да бъдат отстранени констатираните дефекти. Това обаче не е изпълнено.

На въпрос за изправността на монтираната мантинела инж. Глосов обясни, че тя е изпълнена съгласно спецификацията. Поставена е в градска среда, където скоростта на движение е по-ниска и нейното предназначение не е да спира 40-тонни автомобили. Мантинелата е монтирана заради голямата денивелация в участъка и е по норми, каквито са и в Германия.

Техническата спецификация е буквален превод на немската, заяви инж. Глосов. Според него длъжността на инженера по FIDIС, който е контролирал проекта и неговото изпълнение, е да определи технологията на изпълнение и материалите, които се използват, включително и при поставянето на ограничителните системи.

По повод сигналите, които са получени от органите на МВР, председателят на УС на АПИ посочи, че първите мерки, които АПИ е предприела за обезопасяване на участъка е ограничаване на скоростта и указания, че пътят е хлъзгав и има опасност за пътни инциденти.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или