Инициативата "Големи автори за малки библиотеки" подари нови книги на училището в Ахтопол

Автор: "PoligrafF" , от 10.10.2018 0
Учениците ще могат да разлистят красивите илюстровани издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки.

Провокирани от срещи и разговори в региона, свързани с обновяването и обогатяването на училищните библиотеки, бургаски народни представители стартираха нова инициатива под надслов “Големи автори за малки библиотеки”. Нейната цел е да даде възможност за попълването на библиотечния фонд и на учебните заведения в по-малките и отдалечени населени места.

Второто дарение в рамките на кампанията вече е факт. В рамките на своя приемен ден, народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева се срещна с директора Албена Касабова. В резултат, училищната библиотека в ахтополското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече разполага с нови издания на изучаваните според програмата на МОН заглавия.

”Четенето на книжни издания винаги ще е на мода и ще намира място в живота на подрастващите, вярвам в това. Надявам се инициативата ни да стимулира децата да прекрачат прага на училищните библиотеки и там да открият един друг свят. Това е отворена инициатива, всеки, които желае да се включи в нея, може да се свърже с нас”, сподели Саватева.

Учениците в Ахтопол ще могат да разлистят красивите илюстровани  издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки. Сред популярните заглавия за пети, шести и седми клас са още разказите на Елин Пелин и Йордан Йовков, забавната „Моето семейство и други животни“ на Дж. Даръл и други.  Директорът Албена Касабова от своя страна изненада бургаския депутат със своята стихосбирка „Аз и ти“.

Инициативата “Големи автори за малки библиотеки” вече има и своя Facebook страница, където може да бъде открита актуална информация. Организаторите се надяват и на активност от страна на гражданите, които искат да дарят книги или да помогнат за намиране на конкретни заглавия.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или