Инициативата "Големи автори за малки библиотеки" подари нови книги на училището в Ахтопол

Автор: "PoligrafF" , от 10.10.2018 0
Учениците ще могат да разлистят красивите илюстровани издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки.

Провокирани от срещи и разговори в региона, свързани с обновяването и обогатяването на училищните библиотеки, бургаски народни представители стартираха нова инициатива под надслов “Големи автори за малки библиотеки”. Нейната цел е да даде възможност за попълването на библиотечния фонд и на учебните заведения в по-малките и отдалечени населени места.

Второто дарение в рамките на кампанията вече е факт. В рамките на своя приемен ден, народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева се срещна с директора Албена Касабова. В резултат, училищната библиотека в ахтополското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече разполага с нови издания на изучаваните според програмата на МОН заглавия.

”Четенето на книжни издания винаги ще е на мода и ще намира място в живота на подрастващите, вярвам в това. Надявам се инициативата ни да стимулира децата да прекрачат прага на училищните библиотеки и там да открият един друг свят. Това е отворена инициатива, всеки, които желае да се включи в нея, може да се свърже с нас”, сподели Саватева.

Учениците в Ахтопол ще могат да разлистят красивите илюстровани  издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки. Сред популярните заглавия за пети, шести и седми клас са още разказите на Елин Пелин и Йордан Йовков, забавната „Моето семейство и други животни“ на Дж. Даръл и други.  Директорът Албена Касабова от своя страна изненада бургаския депутат със своята стихосбирка „Аз и ти“.

Инициативата “Големи автори за малки библиотеки” вече има и своя Facebook страница, където може да бъде открита актуална информация. Организаторите се надяват и на активност от страна на гражданите, които искат да дарят книги или да помогнат за намиране на конкретни заглавия.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или