Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

КБ:Проектът за бюджет за 2011 година е геноцид на науката и образованието

Автор: "PoligrafF", от 05.11.2010 7
Агресивна и безотговорна наричат от Парламентарната група на Коалиция за България политиката на правителството в областта на науката, висшето образование и култура.

Агресивна и безотговорна наричат от Парламентарната група на Коалиция за България политиката на правителството в областта на науката, висшето образование и култура. “Във време, когато Европа свързва бъдещето на нашия континент с интелектуалния растеж, основан върху ускореното развитие на образованието, научните изследвания и иновации, в България под лозунга на реформи и ефективност на публичните средства правителството на ГЕРБ и АТАКА ликвидира перспективите пред страната ни за високо качество на човешкия труд и за висока производителност”, казват от Коалиция за България. Според тях  правителството е върнало развитието на научните изследвания години назад. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

”За една година негативната тенденция на стопяване на научния и академичен потенциал на България се задълбочи рязко, в резултат на което ние вече заемаме трайно последно място сред държавите-членки на ЕС по брой учени”, казват още от левицата. От там допълват, че сериозен удар върху демократичното развитие на България е безпрецедентният финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и върху висшето образование.

”Проектът за бюджет за 2011 година е истински геноцид на науката, образованието и културата”, категорични са депутатите от КБ. Те настояват за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Спорд тях незабавно трябва да бъде осигурено нормалното функциониране на държавните висши училища  и публичните научни организации. От Коалиция за България искат  образованието, науката и културата  да станат водещи национални приоритети.

 

 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Иде пролетта, близо е...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или