Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

КЗП: Пазарът в навечерието на новата учебна година остана спокоен

Автор: "PoligrafF", от 11.10.2017 0
Фрапантни нарушения не са установени.

Кампанията на КЗП в навечерието на новата учебна година е преминала спокойно. Фрапантни нарушения не са установени. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред BIT днес. Той отдаде резултатите на периодичните проверки и засиления контрол на компетентните органи, които водят до по-добра дисциплина при търговците.

”За разлика от минали години, когато установявахме редица нелоялни търговски практики при предлагането на различни стоки и услуги за ученика, то през тази година е по-различно. Нямаме нито една жалба и нарушенията са сведени до минимум”, посочи Маргаритов.

Той даде пример със случаите от минали периоди, когато раниците с ергономичен гръб се оказаха също толкова тежки и неудобни, колкото тези, за които подобен анонс не беше отправен. Или продажбата на бележник в комплект с лична карта и подвързия, чиято цена се вдигаше в пъти. “Подобни практики, които квалифицирахме като нелоялни, практически отсъстват от пазара”, допълни председателят.  

Към момента ресурсите на КЗП са насочени към съвместните проверки, заедно с Агенцията по безопасност на храните и Националната полиция, за продажбата на опасни или вредни за подрастващите храни, напитки и стоки в обектите на територията и около училищата в страната.

“Този въпрос не е толкова потребителски, колкото е изключително важна обществено значима тема и правилно Прокуратурата я е подела. Трябва да има такива проверки и те следва да доведат до рязко ограничаване възможността децата да бъдат изкушени от вредни за тяхното здраве стоки и услуги”, изрази мнение председателят на КЗП, като припомни, че контролният орган неведнъж е извършвал проверки за продажба на тютюневи изделия на деца.  

В програмата за контролната дейност на КЗП до края на годината са планирани и кампании за проверки във връзка с “Черния петък” и зимните празници.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или