Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да подготвим дома си за дълго отсъствие по празниците

Как да подготвим дома си за дълго отсъствие по празниците

За да не се притеснявате за безопасността на дома си и високите сметки след празниците Ви предлагаме няколко кратки и практични стъпки.

Отново се задават два дълги уикенда от по четири дни и голяма част от нашенци ще се отправят на път, за да прекарат празниците извън дома. Някои ще гостуват на роднини и приятели, други ще се порадват на отдих в планината или по зимните ни курорти. За да не се притеснявате за безопасността на дома си и високите сметки след празниците Ви предлагаме няколко кратки и практични стъпки.


Сигурността е сред основните притеснения, когато се отправяме на път и оставяме дома си без надзор. Ето какво можете да направите, преди да се качите в колата и да отпрашите, за да не се тревожите:

- Не съобщавайте публично, че предприемате дълго пътуване, както и кога точно ще заминете/ще се приберете. Избягвайте предварителното обявяване в социалните мрежи, както и случайното споменаване пред непознати хора.

- Внимавайте с непознати хора, които се навъртат около жилищната сграда и задават въпроси. Често крадците проучват предварително кой ще пътува и къде ще “има плячка”.

- Предупредете съсед от етажа, на когото имате доверие, или домоуправителя на входа, че ще отсъствате. Помолете го да хвърля по едно око за нередности.

- Проверете всички врати и прозорци. Те трябва да се затварят плътно. Заключете ключалките на входната врата. Може за всеки случай да поверите резервен на домоуправителя.

- Може да помолите близък, който остава у дома за празниците, да наглежда дома Ви. Достатъчно е да влиза в жилището от време на време, да включва осветлението, да преглежда за нередности.

- Ако оставяте ценности у дома, приберете ги на сигурно място. Най-добре ги пръснете на различни места.


За да не се притеснявате за безопасността и високите сметки след празниците:

- Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

- Изключете всички осветителни тела.

- Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия.

- Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел. инсталацията на Вашия имот.

- Можете да спрете и водата в жилището, за да не се тревожите за евентуални аварии.

- Запишете показанията, преди да заминете, и сравнете данните при завръщането си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега