Канада легализира марихуаната

Автор: "PoligrafF" , от 17.10.2018 0
Макар и законовите промени да бяха приети, в северноамериканската страна все още текат дебати.

Канада легализира притежанието и употребата на марихуана с “развлекателна цел”, предават световните агенции. Макар и законовите промени да бяха приети, в северноамериканската страна все още текат дебати. Основните притеснения са относно регулацията на шофирането след употреба на канабис, както и за ефектите на лекия наркотик върху организма и здравето.

Свободната търговия стартира в полунощ. Отворени бяха специализирани търговски обекти за законна продажба на дрогата. Това обаче бе резултат от няколкомесечна подготовка. Властите разпратиха информационни материали до гражданите и местните власти, с които да разяснят на обществеността какво означава новият закон и какви са ефектите от употребата на марихуана.

Канада е втората страна, след Уругвай, която узаконява продажбата и употребата на трева. Канабисът е декриминализиран и в Португалия и Холандия, но там няма подобно стриктно законодателство. Целите на новия закон в Канада са няколко. На първо място, властите смятат, че регулираната търговия ще ограничи достъпа на младежите до дрогата, а именно тийнейджърите се смятат за най-големите потребители на наркотика.

От друга страна, законотворците са убедени, че така ще облекчат правосъдната система от стотиците хиляди дела, свързани с наркотици, които отнемат време и ресурси на правораздаването. На трето, но не на последно място, премиерът Жюстин Трюдо и екипът му са убедени, че по този начин парите от наркотиците няма да попадат в ръцете на престъпността, а налозите ще допринесат за държавния бюджет.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или