Канада легализира марихуаната

Автор: "PoligrafF" , от 17.10.2018 0
Макар и законовите промени да бяха приети, в северноамериканската страна все още текат дебати.

Канада легализира притежанието и употребата на марихуана с “развлекателна цел”, предават световните агенции. Макар и законовите промени да бяха приети, в северноамериканската страна все още текат дебати. Основните притеснения са относно регулацията на шофирането след употреба на канабис, както и за ефектите на лекия наркотик върху организма и здравето.

Свободната търговия стартира в полунощ. Отворени бяха специализирани търговски обекти за законна продажба на дрогата. Това обаче бе резултат от няколкомесечна подготовка. Властите разпратиха информационни материали до гражданите и местните власти, с които да разяснят на обществеността какво означава новият закон и какви са ефектите от употребата на марихуана.

Канада е втората страна, след Уругвай, която узаконява продажбата и употребата на трева. Канабисът е декриминализиран и в Португалия и Холандия, но там няма подобно стриктно законодателство. Целите на новия закон в Канада са няколко. На първо място, властите смятат, че регулираната търговия ще ограничи достъпа на младежите до дрогата, а именно тийнейджърите се смятат за най-големите потребители на наркотика.

От друга страна, законотворците са убедени, че така ще облекчат правосъдната система от стотиците хиляди дела, свързани с наркотици, които отнемат време и ресурси на правораздаването. На трето, но не на последно място, премиерът Жюстин Трюдо и екипът му са убедени, че по този начин парите от наркотиците няма да попадат в ръцете на престъпността, а налозите ще допринесат за държавния бюджет.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или