Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Кандидатстването за подмяна на печките на твърдо гориво стартира през януари

Автор: "PoligrafF", от 22.11.2019 0
От програмата ще могат да се възползват жителите на Централна градска част, кв. "Възраждане", комплекс "Лазур" и зона Г на комплекс "Меден рудник".

На обществено обсъждане бе представен проектът, чрез който ще бъдат подменени печките на твърдо гориво на близо 2000 домакинства в Бургас.

Според условията на проекта старите отоплителни уреди на дърва и въглища ще бъдат подменени в няколко района на града - Централна градска част, кв. “Възраждане”, комплекс “Лазур” и зона Г на комплекс “Меден рудник”.

Предвижда се поканата за подаване на документи от кандидатите по проекта да бъде оповестена през януари 2020 година. Срокът за подаване на заявления ще продължи до края на март. До два месеца след това ще бъдат обявени резултатите от разглеждането на документите.

Подписването на договорите с одобрените домакинства е предвидено за месец юни. През септември и октомври ще бъде осъществена доставката на новите отоплителни уреди и обучение на домакинствата как да ги използват правилно. За Бургас пилотно ще бъдат подменени печките на 80 домакинства, а при същинското прилагане на схемата на проекта на още 1914 домакинства.

Община Бургас има амбицията да приложи подобни мерки срещу замърсяването на въздуха и в други райони. Затова администрацията работи и по друг проект, свързан с този проблем. Той е озаглавен “Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас” и ще се изпълнява в две фази.

Първа включва мерки за анализ и проучвания, провеждане на информационни кампании и въвеждане на механизъм за инвестиции в алтернативни на твърдото гориво отоплителни инсталации, като фокусът е кв. “Долно Езерово”. След края на първа фаза и вследствие получените резултати има възможност да бъдат включени и домакинства от другите квартали на града при изпълнението на инвестиционните мерки в следващия етап.

Втората фаза включва мерки за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с алтернативни източници на топлинна енергия.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или