Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Капаните на празничното напълняване и как да ги избегнем

Капаните на празничното напълняване и как да ги избегнем

Съществува и "златна среда" - настроението и празниците не означават на всяка цена поредно трупане на килограми и отчаяна борба с тях след това.

Плахо, но сигурно Коледните празници наближават. Навън вече се прокрадва блясъка на празника, а с него започва да се запълва и графикът ни за навечерието на Рождество. Обикновено още с началото на декември даваме старт на празничните трапези с имени дни, банкети, събития и семейни сбирки. А това често има негативен ефект върху фигурата и здравето ни.

Но съществува и "златна среда" - настроението и празниците не означават на всяка цена поредно трупане на килограми и отчаяна борба с тях след това. Затова тази година отрано сме Ви подготвили списък с най-често срещаните капани на празничното напълняване и начините да ги избегнем.

1. Не се вманиачавайте в показанията на кантара. Те могат да варират по много причини. Препоръката на специалистите е да се теглите веднъж, максимум два пъти в седмицата. Ако забележите сериозна промяна, вземете мерки, но без да се измъчвате с глад и дълги сесии във фитнеса.

2. Започвайте деня ударно, с кратка интензивна тренировка. Изследванията показват, че сутрешното натоварване ни прави по-активни през деня, по-малко склонни да посягаме към вредни и калорични храни.

3. Компенсирането не е добра тактика. Цял ден глад и обилна вечеря не може да доведе до успешно поддържане на килограмите. За това не пропускайте хранене. Вместо това подбирайте от вкусотиите, които Ви очакват на вечеря. Можете да опитате от всичко - важно е количеството. И е важно да спрете веднага, щом се почувствате сити.

4. Няма нужда да се отказвате от десертите - та те са едно от най-прекрасните неща по празниците. Съветът на специалистите е просто да спазвате правилото на трите хапки, пише сп. "Health" - те са достатъчни, за да задоволят глада за сладко. Първата утолява бясното желание, втората успокоява, а третата задържа аромата.

5. Избягвайте храната след парти. Дори да изпратите гостите или да се приберете в малките часове, чувството на глад най-вероятно е продиктувано от консумираните храни и напитки. По-добре изпийте чаша вода и си легнете без да изпразвате хладилника.

6. Повечето празнични трапези включват газирани напитки и пакетирани сокове. Забравете ги. Вместо това си налейте чаша вода или неподсладен чай, може и студен. По този начин няма да добавяте захари и калории към и без това богатото угощение.

7. Дъвчете бавно. Време да опитате от всичко ще има. Но по този начин ще дадете възможност на тялото си да даде индикация, че сте се заситили, така че да спрете навреме.

8. Когато приготвяте вечеря за семейството или гости, бисквити, сладкиши, въздържайте се от "повторно пробване". Често домакините приемат порцията си още докато готвят, особено по празниците. По този начин консумират два пъти повече храна, без дори да усетят.

9. Когато посрещате гости, не следвайте принципа на изобилието. Замислете се дали щяхте да подредите също толкова богата трапеза, ако не очаквахте гости. По този начин ще спестите и на себе си, и на гостите си, преяждането.

10. Не отивайте на парти гладни. Независимо дали става дума за коктейл, банкет или семейно събиране, ако цял ден сте гладували, вечерта ще се нахвърлите върху сервираната храна и рискувате да приемете повече от необходимото. Вместо това можете да вземете плод или малка порция салата, които да Ви попречат да прекалите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега