Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Караниколов: За 10 години стокообменът между България и Катар е нараснал 4 пъти

Автор: "PoligrafF", от 08.03.2018 0
За първите десет месеца на 2017 г. стокообменът между двете държави възлиза на 10.2 млн.щ.д.

През последните десет години стокообменът между България и Държавата Катар се е увеличил 4 пъти, но въпреки това все още не използваме целия потенциал, който имаме. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който откри  Българо-катарски бизнес форум, в който участие взеха над 300 компании от двете страни.

Караниколов подчерта, че за първите десет месеца на 2017 г. стокообменът между двете държави възлиза на 10.2 млн.щ.д. Министърът на икономиката посочи, че българските фирми имат потенциал и интерес от нарастване на реализацията на продукти от сферата на фармацевтиката, химическата промишленост, машиностроителна и електротехническа продукция, продукти и услуги на информационните и комуникационните технологии, селскостопанска продукция, техника и оборудване.

Караниколов приветства катарските компании, които са заинтересовани да навлязат на пазара на ЕС и да установят в България свои представителства, като логистични и производствени бази, както и изследователски и развойни центрове. По думите му перспективни сектори в това направление са: енергетиката, машиностроенето, автомобилостроенето, електрониката, информационните и комуникационни технологии, селското стопанство и хранителната промишленост, туризма, както и развитието на индустриални зони и технологични паркове.

Министърът на икономиката на Държавата Катар Н.Пр. шейх Ахмад бин Джасем бин Мохамад Ал Тани, който е начело на делегация от близо 40 катарски компании в страната ни, изтъкна че потенциалът в сферата на търговията и инвестициите между двете страни е голям и трябва да бъде развит.

На събитието бе подписано Споразумение за създаване на смесен бизнес съвет между Българската търговско-промишлена палата и Катарската търговско-промишлена палата.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или